Pop Jazz Konservatorio AnimaatioMatka-Agentit, logolinkki

Petri Laaksonen heinäkuussa Meri on sydän -saaristokiertueelle

6.6.2018

Laulaja-lauluntekijä Petri Laaksonen konsertoi heinä-elokuussa Lounais-Suomen saaristossa ja saaristopitäjissä Meri on sydän -kesäkonserttikiertueella. Petri on sovittanut suosikkikappaleitaan pienelle kokoonpanolle, jossa hän itse esiintyy laulajana ja pianistina. Kiertueella hänen kanssaan esiintyvät viulisti Juha Viljanen ja sellisti Laura Olli.

Petri on luonut uuden konserttikokonaisuuden saaristokirkkojen herkkää akustiikkaa varten ajatuksenaan luoda kesäinen ja koskettava konsertti-ilta saariston upeisiin, merellisiin maisemiin. “Vanhat kirkot tarjoavat ainutlaatuiset puitteet konsertille”, Petri kertoo. Saaristoympäristö on hänelle luonteva. "Olen viihtynyt jo kaksikymmentä kesää mökilläni saaristossa ja havaitsin, että tuona aikana on syntynyt runsaasti lauluja merestä, kesästä ja elämästä yleensä sen iloineen ja itkuineen”, Petri jatkaa.

 Juha Viljanen, Petri Laaksonen ja Laura Olli

Juha Viljanen, Petri Laaksonen ja Laura Olli. Kuva: Petri Laaksonen

Konserteissa kuullaan muun muassa keikkasuosikit Meren laulua kuuntelen, Meri kuutamolla, Tein lasinkuultavan laulun, Täällä Pohjantähden alla, Olkoon ylläsi kirkas taivas ja Ota hänet vastaan. Konserttiohjelmistoon kuuluu myös syksynä singlenä julkaistava uusi kappale Kaikista maailman maista, joka tulee osaksi Petrin ensi vuonna julkaistavaa uutta levyä.

Tulevana syksynä Petri esiintyy yhdeksän kaupunkia kattavalla Gospel Gentlemen -kiertueella yhdessä Jaakko Löytyn ja Pekka Simojoen kanssa. Kiertueesta tiedotetaan erikseen.

Petri on palkittu uransa aikana useilla kulta- ja platinalevyillä ja alkuvuonna hänelle myönnettiin Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan arvostettu kirkkotaiteen Engel-palkinto.

http://www.petrilaaksonen.net/

https://www.facebook.com/Petri-Laaksonen-Artisti-134247063293692/

Konserttipaikat
su 15.7. Parainen, Nauvon kirkko
ti 17.7. Salo, Perniön kirkko
ke 18.7. Pyhäranta, Pyhärannan kirkko
su 22.7. Kustavi, Kustavin kirkko
to 26.7. Naantali, Rymättylän kirkko
su 29.7. Kemiönsaari, Kemiön kirkko
su 5.8. Kaarina, Kaarinan kirkko


Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010