Matka-Agentit, logolinkkiPop Jazz Konservatorio Animaatio

Taidekeskus Salmela aloitti kesänsä aurinkoisesti taiteen ja urheilun kohtaamisella

12.6.2018

Taidekeskus Salmela avasi kesänsä lauantaina 9.6. Mäntyharjulla auringonpaisteessa. Urheilu ja taide kohtasivat, kun Salmelan nuorten taiteilijoiden maalaukset menestysurheilijoistamme paljastettiin avajaistilaisuudessa. Suomalaisuutta kunnioittavassa avajaisten konsertissa kuultiin Mika Pohjosta, Pekka Ainalia ja Mieskuoro Laulajia.

Netta Tiitinen, Teemu Selänne

Taiteilija Netta Tiitinen maalaisi muotokuvan jääkiekkoilija Teemu Selänteestä. Kuva: cc-by-sa Amusa.fi

Netta Tiitinen sai tehtäväkseen maalata muotokuvan jääkiekkolegenda Teemu Selänteestä. Tehtävä oli mielenkiintoinen ja Tiitinen halusi tuoda esiin jääkiekkoilijan elämän, niin uran kuin inhimillisen puolen lapsuudesta tähän päivään.

Tiitinen näki tärkeän viestin urheilun ja taiteen väillä. Urheilijoilla on samaan tapaan kutsumus omaan tekemiseensä kuin taiteilijoillakin. Molempia yhdistää hyvän tuottaminen yleisölle. Teemu Selänteen lisäksi muotokuvat paljastettiin Marcus Gröholmista, Matti Nykäsestä, Tero Pitkämäestä, Enni Rukajärvestä, Eva Wahlströmistä ja Lasse Virénistä.

Mieskuoro Laulajat

Mieskuoro Laulajat johtajanaan Paavo Hyökki. Kuoro on perustettu vuonna 1909. Kuva: cc-y-sa Amusa.fi

Avajaiskonsertissa Mäntyharjun kirkossa vahvan alun tekivät tenori Mika Pohjonen ja uruissa Pekka Ainali, Oskar Merikannon Elämälle soi taatulla ammattitaidolla. Konsertin ohjelmisto oli painokkaasti kotimainen ja kunnioitti tänä vuonna sata vuotta täyttäviä Suomen puolustusvoimia. Pääosan avajaiskonsertista esitti Mieskuoro Laulajat johtajanaan Paavo Hyökki.

Ohjelmisto sisälsi erityisesti Leevi Madetojan ja Toivo Kuulan lauluja tunnetuimpien runoilijoidemme kuten Eino Leino ja V.A. Koskenniemi teksteihin. Kuoro oli selkeästi sisäistänyt esittämänsä kuoroteokset hyvin, niin harmoninen oli sointi. Yleisöä koskettava esityksenä voi mainita mm. Unto Kupiaisen sotarunoihin kuuluvan Elämän laulun, jonka on säveltänyt Anna-Mari Kähärä.

Lotta Maija-Liisa Heino

Toiminnanjohtaja, konsuli Tuomas Hoikkala kukitti lotta Maija-Liisa Heinon ja nimesi hänet avajaisten kunniavieraaksi. Heino oli ollut paikalla Tiina Torkkelin Lotta-veistoksen paljastustilaisuudessa 5.6. ainoana lottana. Kuva: cc-by-sa Amusa.fi

Antti Hakkarainen

Taidekeskus Salmelan kesän nuori taiteilija Antti Hakkarainen kehotti avajaistilaisuuden puheenvuorossaan yleisöä muistamaan nauttia taiteesta, luonnosta ja elämästä. Kuva: cc-by-sa Amusa.fi
Marja Jähi-Salo

Marja Jähi-Salo
marja.jahi-salo a amusa.fi

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010