Pop Jazz Konservatorio AnimaatioMatka-Agentit, logolinkki

Michael Jackson: On the Wall on EMMAn vuoden 2019 päänäyttely

27.6.2018

Lontoon National Portrait Galleryssä yleisölle huomenna avautuva Michael Jackson: On the Wall tullaan näkemään myös EMMAssa Espoon modernin taiteen museossa syksyllä 2019. Yli 80 teosta sisältävään näyttelyyn on koottu johtavien nykytaiteilijoiden tulkintoja siitä, kuinka he ovat inspiroituneet Michael Jacksonista.

Näyttely esittelee yli 40 kansainvälistä eturivin taiteilijaa Andy Warholista Isaac Julieniin ja Isa Genzkeniin, jotka ovat teoksissaan tutkineet Michael Jacksonin elämän ja taiteen merkitystä kulttuuriimme ja ajatteluumme, ja inspiroituneet itse Michael Jacksonista.

Equestrian Posrtrait of King Philip II (Michael  Jackson), Kehinde Wiley

Equestrian Posrtrait of King Philip II (Michael Jackson), Kehinde Wiley. Kuva: EMMA

Eri kansallisuuksia edustavia, eri-ikäisiä ja monilla erilaisilla tekniikoilla työskenteleviä taiteilijoita yhdistää henkilökohtainen ja syvä kiinnostus Michael Jacksonin musiikkiin ja persoonaan. Yli miljardi levyä myyneen supertähden merkitys ja vaikutus ei näytä hiipumisen merkkejä. Jackson nosti persoonansa ja uransa kautta esiin kysymyksiä identiteetistä, rodusta, sukupuolesta sekä tasa-arvosta, jotka ovat tänään ajankohtaisempia kuin koskaan.

Näyttelyn taiteilijat ovat: Rita Ackerman, Nidjeka Akunyii Crosby, Emma Amos, Lyle Ashton Harris, Dara Birnbaum, Appau Junior Boakye-Yiadom, Candice Breitz, Marvin Gaye Chetwynd, Michael Craig-Martin, Dexter Dalwood, Graham Dolphin, Mark Flood, Isa Genzken, Michael Gittes, Todd Gray, Maggi Hambling, David Hammons, Jonathan Horowitz, Gary Hume, Rashid Johnson, Isaac Julien, Johannes Kahrs, KAWS, David LaChapelle, Louise Lawler, Klara Liden, Glenn Ligon, Sam Lipp, Isaac Lythgoe, Paul McCarthy, Rodney McMillian, Dawn Mellor, Dan Mihaltianu, Lorraine O’Grady, Catherine Opie, Yan Pei-Ming, Grayson Perry, Paul Pfeiffer, Faith Ringgold, Michael Robinson, Mark Ryden, Susan Smith-Pinelo, Hank Willis Thomas, Andy Warhol, Kehinde Wiley, Jordon Wolfson ja Donald Urquhart.

EMMAn näyttelykokonaisuudessa on mukana lisäksi taiteilijoita, jotka julkistetaan 2018 loppuun mennessä.

Näyttely on Lontoon National Portrait Galleryn tuottama, ja sen on kuratoinut NPG:n johtaja Dr. Nicholas Cullinan. Näyttelyn teokset ovat lainoja museo- ja yksityiskokoelmista sekä tilausteoksia, jotka on varta vasten tehty Michael Jackson: On the Wall -näyttelyyn.

Näyttely avautuu Lontoossa kesällä 2018, vuonna, jolloin Michael Jackson olisi täyttänyt 60 vuotta. Lontoon jälkeen näyttely kiertää Pariisin Grand Palais’n ja Bonnin Bundeskunsthallen kautta EMMAan, jossa näyttely avataan elokuussa 2019. Näyttelyn yhteydessä julkaistaan laaja kirja, jonka artikkelit ovat kirjoittaneet Nicholas Cullinan, Margo Jefferson ja Zadie Smith.

Michael Jackson: On the Wall on tuotettu yhteistyössä Michael Jacksonin perikunnan kanssa.

Michael Jackson: On the Wall 28.6.-21.10.2018, National Portrait Gallery

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010