Sesam ProductionMatka-Agentit, logolinkki

Fiskarsin taiteilijoiden kesänäyttely 125% koostuu ympäristötaideteoksista

29.6.2018

125%-näyttelyn teemana on taiteilijan suhde asuin- tai työskentelypaikkaansa, Fiskarsiin. Osallistuvat taiteilijat ovat pohtineet teostensa syntyprosessissa teosten merkitystä ja sijaintia Ruukissa sekä etsineet itselleen merkityksellisiä paikkoja. Esimerkiksi talon kulma, joen uoma, puiston penkki, kaivon kansi jonne teokset on sijoitettu.

Näyttely on pyrkinyt löytämään mielenkiintoisia ja uudenlaisia paikkoja taiteen ja ympäristön kohtaamiselle ja haluaa mahdollistaa näyttelykävijöille kokemuksen osallisuudesta, aidosta Ruukista sekä Ruukin tekevistä ihmisistä mm. Culture of Eden in Finland-palkinnon takana.

Fiskars  125% -juliste

Kuva: Onoma

Näyttelyn idea lähti ajatuksesta tehdä kaikille osuuskunnan jäsenille avoin ja jäseniä kokoava näyttely, jossa huomioidaan 125%: sesti Fiskarsin Ruukin monipuoliset tekijät sekä mahdollisuudet.

Osuuskunnan jäsenet ovat tässä näyttelyssä tehneet teoksensa yksin tai koonneet ympärilleen työryhmän. Työryhmissä on mukana myös ONOMA:n ulkopuolisia tekijöitä.

125% on avoin myös näyttelytilana - se levittäytyy ympäri ruukkia, ulko- ja sisätiloihin, maalle, merelle, metsään ja ilmaan. Sijoituspaikat ovat yleisölle avoimia tiloja, ja/tai teoksen näkyvät julkiseen tilaan. Osa teoksista on esittävää taidetta ja teosten esitysajankohdat ilmoitetaan näyttelyn virallisissa tiedotuskanavissa.

Näyttely on avoinna 1.7. – 30.9.201

125 a onoma.fi

Osuuskunta Onoma on Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden ainutlaatuinen yhteisö, jonka jäsenet joko asuvat tai työskentelevät Fiskarsin Ruukissa Raaseporissa.

Osuuskunta on perustettu vuonna 1996 ja siihen kuuluu nykyään 117 jäsentä, jotka edustavat kymmeniä erilaisia käsityön, muotoilun ja taiteen aloja. Onomalla on Fiskarsissa ruukissa myös oma myymälä, Onoma Shop sekä kesänäyttelyn yhteydessä Onoma Shop Kulma. Fiskars AiR on Onoman ylläpitämä taiteilijaresidenssi, jossa vuosittain työskentelee lukuisia ulkomaisia eri alojen taiteilijoita.

Osuuskunnan näkyvin toimintamuoto on näyttelyiden järjestäminen. Kesänäyttelyperinteen myötä Fiskarsin ruukki on vakiinnuttanut asemansa korkealaatuisen, suomalaisen käsi- ja taideteollisuuden esittelypaikkana.Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/MJ-S (marja.jahi-salo a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010