Pop Jazz Konservatorio AnimaatioMatka-Agentit, logolinkki

Taide liikuttaa vanhuksia ja lapsia

6.7.2018

Turun kaupunki mahdollistaa koko syksyn jatkuvan Tanssikummi -toiminnan valtion perintörahoituksella. Rahoitus on Turun kaupungilta ainutlaatuinen ja merkittävä satsaus Tanssikummi-toimintaan. Kaupungin rahoitus mahdollistaa Tanssikummien vuoden täysipäiväisen työskentelyresurssin niin, että kahdeksan kuukautta siitä toteutetaan vanhuspalveluissa ja neljä varhaiskasvatuksen yksiköissä.

Tanssikummi Anna Lemberg aloitti maanantaina kuukauden kestävän työskentelyn Mäntyrinteen vanhainkodissa ja oli jännittynyt, mutta innoissaan tulevista kohtaamisista vanhusten kanssa. Mäntyrinne on opetus- ja kulttuuriministeriön kärkihankkeisiin kuuluvan Taidekori -hankkeen pilottiyksikkö Turussa ja hankeen kautta Mäntyrinteen henkilökunta on saanut tutustua mm. tanssin ja musiikin käyttöön hoivatyössä. Hanketta koordinoi Amusa Suomi Oy.

Anne Lamberg

Anne Lamberg. Kuva: Läntisen tanssin aluekeskus

Toiminnanohjaajana työskentelevä Heli Vihersaari-Salmi onkin iloinen, että Tanssikummi-toiminta aloitetaan juuri Mäntyrinteestä. Tanssikummi työskentelee Mäntyrinteessä päivittäin osana vanhainkodin arkea ja vierailee kaikilla osastoilla. Tanssikummin välityksellä taidelähtöistä toimintaa viedään erityisesti vuodepotilaille.

Tanssikummi -toiminta on Läntisen tanssin aluekeskuksen kehittämää ja ylläpitämää taidelähtöistä toimintaa. Tanssikummit ovat ammattitanssitaiteilijoita, jotka ovat saaneet erityiskoulutusta työtään varten. Tanssikummin työ on läsnäoloa, kuuntelua ja kohtaamista. Se on myös liikkumista ja liikuttamista niin fyysisesti kuin henkisestikin. Kosketus on tärkeä osa toimintaa.

Tanssikummi Henna-Maria Hanhineva työskentelee Portsakodissa ja muissa Vanhuskeskus 4 yksiköissä elokuussa ja syksyn mittaa pystymme työllistämään myös muita Tanssikummeja, kertoo Läntisen tanssin aluekeskuksen tuottaja Riikka Campomanes.


Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010