Pop Jazz Konservatorio AnimaatioMatka-Agentit, logolinkki

Merta, ystävyyttä ja yllätyksiä – Kaakon Kamarimusiiki huipentui lauantaina

8.7.2018

Kaakon Kamarimusiikin viimeinen päivä tarjosi saarikonsertin, konsertin ystävyydelle ja yllätysten illan lauantaina 7.7. Päätöspäivän täysipainoisen ohjelman takasivat Suomen parhaimmistoon kuuluvat soittajat, jotka osasivat yllättää.

Lauantaiaamun meriristeilylle lähtijöille oli tarjolla myöhäiltapäivään kestävä elämys Haminan saaristossa sijaitsevaan viehättävään Tammion saareen, joka on vanha kalastajakylä, mutta nykyään etupäässä loma-asutuskäytössä. Meri yhdistää – konsertissa kalastajapirtissä soittivat viulisti Petteri Iivonen, sellisti Samuli ja alttoviulisti Ilari Angervo.

Tomas Nunez-Garces

Tomas Nuñez-Garces. Kuva:Camilla Grönlund

Ohjelmistossa oli Anton Tizin Duo viululle ja sellolle, Christoph von Dohnányin Serenadin jousitriolle ja Halvosen-Händelin Passacaglian viululle ja sellolle. Päivään kuului myös opastettu kierros saarella.

Klamilan kyläkirkon konsertti oli omistettu monisatavuotiselle ystävyydelle Suomen ja Viron välillä. Konsertin aloitti Sergei Prokofjeffin Sonaatti sellolle ja pianolle, jonka täyteläisen soinnin loivat Liisa Malmivaara (piano) ja Tomas Nuñez-Garcés (sello). Györgoi Orbán on palkittu unkarilainen säveltäjä ja sonaatti fagotille ja pianolle oli mielenkiintoisen jännittävä kokonaisuus Bence Bogányin fagotin ja Tuomas Turriagon tulkitsemana. Konsertin päätti valoisan romanttinen Johannes Brahmsin pianotrio Jukka Merjasen (viulu), Tomas Nuñez-Garcesin (sello) ja Tuomas Turriagon tulkitsemana.

Klamila, tarjoilut

Klamilan kylätoimikunta oli järjestänyt tarjoilut väliajalle. Kamarimusiikki sai kiitosta lämpimästä vieraanvaraisuudesta niin esiintyjiltä kuin yleisöltä. cc-by-sa Amusa.fi

Yllätysten iltakonsertti Harjun Hovin Kiessin vintillä oli vauhdikkaan eläväinen kavalkadi, jossa Kaakon Kamarimusiikissa esiintyneet soittajat pääsivät esittämään sopivasti erilaista ja todellakin yllätyksiä sisältävää musiikkia. Illan ohjelmaa ei julkistettu etukäteen. Alkupalana Jukka Merjanen ja Bence Bogányi viululla ja fagotilla esittivät parhaita paloja Tsaikovskin Pähkinänsärkijästä, arabialaista ja perhostanssia.

Mari Viluksela

Mari Viluksela esitti englantilaista ohjelmistoa säestäjänään Tuomas Turriago. Kuva: Camilla Grönlund

Latinalaista menoa seurasi argentiinalaiselta Diego Schissiltä. Tämä latinalaisen nykymusiikin Grammy-palkittu säveltäjä oli tehnyt Trio Finlandialle pianotrion, jonka esittivät Petteri Iivonen (viulu), Samuli Peltonen (sello) ja Tuomas Turriago (piano) sopivalla ryhmityksellä kesäiltaan.

Kahden sellon leikkisää menoa Felice Giardinilta, Mari Vilukselan englantilaisia säveliä ja Sibeliusta Petteri Iivoselta seurasivat toisiaan sopivalla tempolla. Illan yllätysnuottina oli Bence Bogányin löytö, jonka oli sovittanut fagotille, viululle ja pianolle. Giacomo Puccinin Storiella d’amoren nuotit jaettiin Jukka Merjaselle ja Tuomas Turriagolle esiintymislavalla ja ammattilaisten esitys syntyi yleisön edessä ihan mainiosti.

Susi Kiessissä

Yllätysten ilta päättyi Pekkaan ja suteen. Susi oikealla. Kuva: cc-by-sa Amusa.fi

Todellinen illan huipennus oli, yleisön pyynnöstä, aikuisyleisölle sovitettu Pekka ja susi. Tiistaina 3.7. Kaakon Kamarimusiikin tämän kesän ensimmäisenä konserttina lapsille tarjottu esitys oli saavuttanut sellaisen suosion, että toiveuusinta järjestyi. Susikin ilmestyi paikalle pelottelemaan, mutta tarina sai onnellisen lopun. Hullaantunut yleisö sai tietää, että susi vietiin kiinnioton jälkeen Korkeasaareen.

Kaakon Kamarimusiin soittajien palkitseminen

Esiintyjät palkittiin Uuno Klami 100 vuotta -lippiksillä vuodelta 2000 ja Virolahti-aurinkolaseilla. Kuva: cc-by-sa Amusa.fi

Viides Kaakon Kamarimusiikki tarjosi viiden päivän aikana linjakkaan sarjan konsertteja, jotka oli sovitettu hyvin vaihteleviin esiintymispaikkoihin kuten taiteellinen johtaja Jukka Merjanen lupasi. Sisällöt oli tarkkaan mietittyjä sekä vaihtelevia. Soittajien yhteishenki sekä ammattimaisen rento ote heijastui yleisölle antoisana elämyksenä konsertista seuraavaan. Toiminnassa on jo sellaista vakiintumista ja ohjelmallista kaarta, että ensi kesältä voi odottaa lisää irrottelua.Marja Jähi-Salo

Marja Jähi-Salo
marja.jahi-salo a amusa.fi

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010