Pop Jazz Konservatorio AnimaatioSesam Production

Pihla Viitala valovoimaisena uskonlahkon johtajana Zaida Bergrothin uudessa elokuvassa

11.7.2018

Ohjaaja Zaida Bergrothin parhaillaan kuvattavan uuden elokuvan nimi on Marian paratiisi ja sen pääosissa nähdään Pihla Viitala ja Satu Tuuli Karhu. 1920-luvulle sijoittuva elokuva kertoo magneettisen vetovoimaisesta uskonlahkon johtajasta Maria Åkerblomista ja tämän seuraajista. Marian paratiisi saa ensi-iltansa vuonna 2019.

Tositapahtumiin perustuva elokuva on moderni epookki, joka tuo valkokankaalle niin traagiset, tummasävyiset tapahtumat kuin myös ajanjaksoon liittyvän vauhdin, energian ja värikkyyden. Elokuvaa kuvataan parhaillaan Virossa. Maria Åkerblomin roolissa nähtävä Pihla Viitala kertoo:

”On kiehtovaa ja kammottavaa hypätä niinkin hurjan ihmisen nahkoihin kuin Maria Åkerblom. Vaikka tarina perustuu tositapahtumiin, lahkolaisuus ei ole aikaan tai paikkaan sidonnainen asia ja siihen liittyy aina paljon kerroksia. Tämä tekee aiheesta itselleni erittäin mielenkiintoisen.”

Marian paratiisi

Pihla Viitala Mariana. Kuva: Sami Kuokkanen

Marian paratiisin toisessa pääroolissa Salomena nähdään Satu Tuuli Karhu, jonka elokuvauralla rooli on järjestyksessään toinen merkittävä päärooli elokuussa ensi-iltansa saavan Ilosia aikoja, mielensäpahoittaja -elokuvan jälkeen.

”Olen onnellinen saadessani olla mukana kertomassa näin monisyistä ja syvästi ihmisyyden eri puolia heijastavaa tarinaa. Työryhmä on huikea ja moderni epookki tyylilajina on aiheeseen täydellinen”, Satu Tuuli Karhu sanoo.

Muissa rooleissa elokuvassa nähdään muun muassa Elina Knihtilä, Saga Sarkola ja Tommi Korpela.

Marian paratiisi on ohjaaja Zaida Bergrothin neljäs pitkä elokuva. Virossa ja Suomessa kuvattavan elokuvan ovat käsikirjoittaneet Anna Viitala ja Jan Forsström. Vuonna 2019 ensi-iltansa saavan elokuvan tuottaa Elokuvayhtiö Komeetta, tuottajinaan Daniel Kuitunen ja Kaisla Viitala. Elokuvan levittää Nordisk Film.

Elokuvan synopsis


1920-luku, Kokkola. Karismaattinen ja enkelimäinen Maria Åkerblom johtaa vainotun lahkonsa jäsenet Helsinkiin, jossa he matkansa välietappina majoittuvat kauniiseen huvilaan, Villa Toivolaan. Öisin Maria vajoaa transsiin ja saarnaa seuraajilleen enkelin hänelle välittämää sanaa. Yksi Marian omistautuneimmista seuraajista on uskossaan kiihkeä, teini-ikäinen Salome. Mutta mitä kätkeytyy magneettisen kiehtovan Marian ulkokuoren taakse?

Elokuvan tiedot

Maria Åkerblom – Pihla Viitala
Salome – Satu Tuuli Karhu
Malin – Saga Sarkola
Eino Vartiovaara – Tommi Korpela
Saga – Elina Knihtilä
Lasse – Jan Korander

Tuotanto: Elokuvayhtiö Komeetta Oy
Ohjaaja – Zaida Bergroth
Käsikirjoittaja – Anna Viitala, Jan Forström
Tuottaja – Daniel Kuitunen, Kaisla Viitala

Levitys: Oy Nordisk Film Ab

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010