Pop Jazz Konservatorio AnimaatioMatka-Agentit, logolinkki

Metsäkansan laulu keräsi ennätysyleisön Työväen Musiikkitapahtumaan

28.7.2018

Valkeakoskella järjestettävä Työväen Musiikkitapahtuma huipentui tänään. Superpäivänä vietettiin festarihäitä, nautittiin musiikista, keskusteltiin ja salsattiin hiki päässä. Perinteiseen tapaan tapahtuma huipentuu yöyhteislauluihin Kirjaslammen lavan tunnelmallisessa metsämiljöössä.

Teollisuussalin ohjelman aloittanut Leif Segerstamin ja Martti Suosalon “Metsäkansan laulu” keräsi lähes kuusisataapäisen yleisön. Esitystä luonnehdittiin realistiseksi ja toivoa herättäväksi kuvaukseksi sodasta ja rauhasta. Tekstin teokseen on kirjoittanut Arto Seppälä, ohjauksesta vastasi Leena Salonen ja valosuunnittelusta Max Wikström.

Metsäkasan laulu

Mestäkansan laulu, Leif Segerstam ja Maratti Suosalo. Kuva: Jukka Mykkänen

Perjantain ohjelma kävi jalalle


Työväen Musiikkitapahtuman Salakapakka on tullut tutuksi lavana, joka yllättää joka kerta. Erityisesti Duunari Stand-upiin osallistunut Fathi Ahmed sai yleisön ulvomaan naurusta ja tamperelainen Minä ja Nieminen varmisti, ettei yleisö jäänyt stand upin jälkeenkään kylmäksi. Bändin solisti Henrika Nieminen intoutui jopa stage divingiin Salakapakan innokkaan yleisön kanssa.

Myös Teollisuussalissa laitettiin jalalla koreasti, kun Jaakko Laitinen & Väärä raha tempaisi yleisön syleilyynsä. Yhtyeen musiikki on erikoislaatuinen cocktail, jossa yhdistyvät Balkanin tuliset mustalaisrytmit, venäläisten romanssien tunteikkuus ja suomalaisten iskelmien hikinen kaiho. Muiden muassa Olavi Uusivirta ja Happoradio huolehtivat siitä, että meininki ei hyytynyt torillakaan. Illan aikana kuultiin myös Olavi Uusivirran ja Laura Moision ainutkertainen versio Anna Järvisen kappaleesta Nuori ja kaunis.

Häämarssi ja työväenlaulut sulassa sovussa


Lauantaina Työväen Musiikkitapahtumassa vietettiin ensimmäistä kertaa festarihäitä, kun kangasalalaiset Tiia Silvennoinen ja Joonas Salonen saivat toisensa. Vihkiminen tapahtui festareiden päälavalla ja seremonian jälkeen hääparin onnittelulaulun esittää Juha Tapio.

Päivän aikana ehdittiin nauttia musiikista genrerajoja tuntematta. Lavalla nähtiin mm. Värttinän ja Palefacen ainutlaatuinen yhteiskeikka sekä Työväenlaulu ENNEN ja NYT -kokoonpano, jonka solisteja olivat Yona, Paleface, Jukka Takalo, Työväen tytöt ja Mikko Salmi. Salakapakan viikonloppu huipentuu jo toista vuotta peräkkäin Los Salsanismon lattaribileisiin, joissa hiki virtaa ja kuumat rytmit keikuttavat lanteita. Päälavoilla taas juhlitaan aamun sarastukseen saakka Scandinavian Music Groupin, Dumarin & Spugejen, Reino Nordinin ja Gasellien kanssa.

Koko ohjelma: https://www.valmu.com/ohjelma/

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010