Pop Jazz Konservatorio AnimaatioMatka-Agentit, logolinkki

Tanssi vei – Hamina Tattoo aloitti Kevätuhrilla ja eteläkorealaisella eksotiikalla

31.7.2018

Kaartin soittokunnan Kevätuhri ja Korean tasavallan puolustusministeriön traditionaalisen soittokunta tanssijoineen aloittivat räväkästi Tanssi vieköön –avajaiskonsertilla maanantai-iltana 30.7. Nuoret tanssijat värittivät molempien soittokuntien esityksiä ja konsertti vei nimensä mukaisesti yleisön mukanaan niin draamaan kuin itämaisiin tunnelmiin.

Hamina Tattoo aloitti virallisesti eilen tämän vuoden lauantaihin 4.8. kestävän tattoosoittokuntien tapahtuman. Ennen illan avajaiskonserttia oli tattooseen osallistunut jo noin 10 000 katsojan yleisö. Helsingissä Senaatintorin Mini Tattoota seurasi peräti 8000 henkilöä ja sunnuntain 29.7. Junior Tattoossa Haminan Bastionissa oli noin 2000 henkilöä.

Hamina Tattoo avajaiskonsertti, Kevätuhri

Kirjavat tanssiryhmä ja Haminan Teinisirkus tanssivat Kevätuhrin esityksessä. Kuva: cc-by-sa Amusa.fi

Lisäksi sunnuntaina oli Kahden kirkon konsertti Haminassa ja USA.n merijalkaväen edustusorkesteri Quantico Marine Corps Band esiintyi yhteistyössä Taidekeskus Salmelan kanssa järjestetyssä konsertissa Mäntyharjun kirkossa.

Igor Stravinskyn Kevätuhri oli mielenkiintoinen avajaiskonsertin esitys. Omaa puolustusvoimiemme soittokuntaa, Kaartin soittokuntaa johti eteläkorealais-kanadalainen kapellimestari Jackie Shin. Tähän Stravinskyn 1900-luvun alussa modernismillaan rajoja rikkoneeseen teokseen oli koreografian tehnyt vuoden 2017 tanssitaiteilijana palkittu Petri Kauppinen. Kirjavat tanssiryhmä ja Haminan Teinisirkus toteuttivat Kevätuhrin dramaattisen venäläiseen muinaistarinaan perustuvan esityksen koreografian.

Hamina Tattoo avajaiskonsertti, Korean tasavallan puolustusmenisteriön soittokunta

Korean tasavallan puolustusministeriön soittokunnan tanssiryhmän rumpuesitys. Kuva: cc-by-sa Amusa.fi

Itämaista eksotiikkaa loihti katsojien eteen Korean tasavallan puolustusministeriön soittokunta tanssijoineen kapellimestarinsa, kapteeni Soo-geun Chungin johdolla. Mukana oli nuorten naisten tanssiryhmä rumputanssilla ja viehättävällä Flower Fan –tanssiesityksellä. Nuoret miehet esittivät perinteistä taistelutapaa, jangurumputanssin ja suorastaan jännitystä herättäviä lautaspyörityksiä. Musiikissa kuuluivat itämaiset tamburiinihelähdykset ja meille tuntemattomien soitinten äänimaailma korosti aasialaista tunnelmaa. Mukana orkesterissa oli mm. kanteletta muistuttavia soittimia.

Esitykset todella lunastivat yleisön suosion itämaisella näyttävyydellään ja musiikillisella erikoisuudellaan. Väliin mahtui myös osuus, jonka voisi kuvitella olevan jonkin nykyelokuvan musiikkia. Suosionosoitukset olivat sen verran voimakkaat, että yleisö sai vielä ylimääräisensä. Bastionin katsomo herkistettiin Finlandialla, jonka lauluosuus oli hienosti nuorten naisten ryhmällä. Vielä ei ilta päättynyt tähän vaan saatiin kuulla vielä Porilaisten marssi ja lopussa laulettiin yhdessä Maamme-laulu. Voiko Hamina Tattoon avajaiskonsertilta enempää odottaa!

Haminan raatihuoneen iltasoitto

Avajaiskonsertin jälkeen Haminan raatihuoneen tornista tervehti iltasoitto konsertista tulijoita. Kuva: cc-by-sa Amusa.fi


Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010