Pop Jazz Konservatorio AnimaatioMatka-Agentit, logolinkki

Ines Lukkasen Taidevandalismi-meemisivuston parhaat palat on koottu kirjaksi

1.8.2018

Ines Lukkasen Taidevandalismi-kirja esittelee taidehistorian helmet tämän päivän valossa. Viihdyttävä kahvipöytäkirja herättelee lukijaa myös terävällä kritiikillään.

Ines Lukkasen Taidevandalismi-teokseen on valittu sata hersyvintä meemikuvaa. Kirja tarjoilee lukijoilleen niin arkisiin tilanteisiin liittyvää huumoria kuin nasevaa yhteiskuntakritiikkiä. Se tuo menneen maailman ylevän estetiikan tekstien avulla tähän päivään.

- Taide, tuo ihmisen verraton tapa peilata ajankuvaa, kulttuuria, yhteiskuntaa ja itseään. Siinä missä taide ei aina ole ollut lahjomatonta ja puolueetonta, on huumori ollut suurelta osalta juuri sitä. Kuninkaiden hoveissa ainoastaan narreilla oli erivapaus tehdä pilkkaa kenestä tai mistä hyvänsä, ja tätä perinnettä ovat sittemmin jatkaneet modernit koomikot kautta maailman. Samasta asiasta on osittain kyse myös Taidevandalismi-sivussa, kertoo Lukkanen kirjan esipuheessa.

Nimimerkillä Taidevandaali tunnettu Ines Lukkanen on pääkaupunkiseudulla asuva elämäntapahumoristi, muusikko ja konttorirotta. Lukkasen Facebookiin vuonna 2015 perustama Taidevandalismi-meemisivusto nousi nopeasti suosituksi. Nyt sivustolla on jo noin 60 000 seuraajaa.

- Taidevandalismin viehätys lienee, paitsi suomen kielessä, myös omintakeisessa kieliasussa. Sekoitan iloisesti slangia, murteita, vanhahtavia ilmauksia ja sanoilla leikittelyä, ja osa keksimistäni lentävistä lausahduksista on kuulemma sittemmin jäänyt elämään ihmisten suissa.
Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Ines Lukkanen, Taidevandalismi

Ines Lukkanen, Taidevandalismi. Avain

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010