Pop Jazz Konservatorio AnimaatioSesam Production

Sanni sai tarinansa Aku Ankkaan – ”Tämä on ollut lapsuuden suurin unelma”

8.8.2018

Tänään ilmestyneessä Aku Ankassa seikkailee kovasti poppari Sannia muistuttava Sinna Suokurki, joka ontuu tarinassa eteenpäin kipsi jalassa ja päätyy Akun käsipuolessa Iineksen kampaamoon. Sannin tarina on osa Aku Ankan Ole enemmän Aku -teemavuotta, jossa tunnettujen henkilöiden tositapahtumiin perustuva tarina kuvitetaan lehteen.

Aku Ankka -lehden 8.8. ilmestyvän numeron kannessa poseeraa Suomen nimekkäimpiin artisteihin kuuluva Sanni, joka on saanut tarinansa Aku Ankkaan. ”Ankallistettu” Sanni on nimeltään Sinna Suokurki ja hahmo on sukunimen mukaisesti kurki. Sannin tarina on osa Aku Ankan Ole enemmän Aku -teemavuotta, jossa tunnettujen henkilöiden tositapahtumiin perustuva mokatarina kuvitetaan lehteen.

Piirtäjä Kari Korhonen kertoo Sinna Suokurjen syntyprosessista: ”Sanni-sarjan piirtäminen oli hauskaa, mutta vaikeaa. Sanni vaati saada olla sorsa, vaikka olisin nähnyt hänet mielellään nappinenäisenä koirana. Kauniit ihmiset ovat aina karikatyristien päänvaiva”, Korhonen kertoo. Hahmosta tuli lopulta kurki Sannin sukunimen ansiosta.

Tarinan käsikirjoittanut ja piirtänyt Ankka-piirtäjä Korhonen inspiroitui Sannin pahimmasta mokasta, jonka seurauksena artisti onnistui telomaan jalkansa. Tarinassa kipsijalkainen Sinna päätyy Iineksen kampaamoon, jossa apulaisena mestaroi tietysti Aku.


Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Aku Ankka, SAnni

Kuva: Sanoma Media Finland

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010