Pop Jazz Konservatorio AnimaatioMatka-Agentit, logolinkki

Uuden Toscan aika Kansallisoopperassa

17.8.2018

Kansallisoopperan edellinen Tosca sai ensi-iltansa vuonna 1995 ja sitä nähtiin yhteensä toistasataa esitystä 20 vuoden aikana. Nyt on uuden Toscan aika.

Christof Loyn näkemyksellinen, alkuperäiseen epookkiin viittaava tulkinta saa ensi-iltansa 7.9.2018.

Uusi Tosca

Tosca. Kuva: Kansallisooppera

Oopperan superklassikko Giacomo Puccinin Tosca nähdään uutena versiona Kansallisoopperassa 7.9.2018 alkaen. Vuonna 1900 Roomassa kantaesityksensä saanut Tosca kertoo laulajatar Floria Toscan ja taiteilija Mario Cavaradossin rakkaudesta, jota varjostaa kapinallisia vainoava julma poliisipäällikkö Scarpia. Tosca on vahvempi kuin pelätty Scarpia, joka kuitenkin kostaa vielä haudan takaa. Jännittävän tarinan ohella Toscan suosion perustana ovat kuuluisat aariat, kuten ”E lucevan le stelle” ja ”Vissi d’arte”.

”Vissi d’arte, vissi d’amore, olen elänyt taiteelle, olen elänyt rakkaudelle”, laulaa kuuluisa oopperalaulajatar Floria Tosca. ”Vain hetki tuon jälkeen elämänsä taiteelle ja rakkaudelle omistanut nainen muuttuu tappajaksi”, tiivistää ohjaaja Christof Loy rakastetun klassikon teeman. ”Tosca on täydellisesti rakennettu ooppera, täynnä särmää ja yksityiskohtia. Nämä ominaisuudet antavat mielekkään pohjan työskennellä teoksen parissa.”

Loy on saksalaislähtöinen, moneen kertaan palkittu ohjaaja. Hän on saanut runsaasti palkintoja ohjauksistaan, mm. FAUST-teatteripalkinnon sekä Laurence Olivier -palkinnon. Opernwelt-lehti on valinnut hänet Vuoden ohjaajaksi kolme kertaa.

Toscan esitykset johtaa Kansallisoopperan ja -baletin päävierailija, kapellimestari Patrick Fournillier. Toscana säteilee Aušrinė Stundytė, joka on nähty Suomessa aiemmin mm. Savonlinnan Oopperajuhlilla Cio-Cio-Sanin roolissa. Cavaradossina nähdään Andrea Caré ja Scarpiana Tuomas Pursio. Muissa rooleissa nähdään joukko suomalaislaulajia, mm. Heikki Aalto, Tapani Plathan ja Nicholas Söderlund.

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori / TN (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010