Sesam ProductionPop Jazz Konservatorio Animaatio

50-v. uran juhlaa: Tapani Kansan Sielunlaulu-levy julkaistaan 7.9. ja viihdekonserttikiertue alkamassa

23.8.2018

Sielunlaulu-albumi julkaistaan 7. syyskuuta. Uudella albumilla pääosin Tapani Kansan ja Kassu Halosen uusia lauluja. Sunnuntaina 9. syyskuuta alkaa suuri viihdekonserttikiertue Tuhansien tunteiden ilta.

Tapani Kansa juhlistaa 50-vuotista artistitaivaltaan ja juhlavuottaan uuden albumin merkeissä, joka julkaistaan perjantaina 7. syyskuuta. Levyllä kuullaan kaksitoista laulua, joista peräti kymmenen on Tapani Kansan omasta kynästä. Albumin säestyksistä ja sovituksista on vastannut Kassu Halonen; mukana on vain yksi cover, albumin avausraita Älä kiiruhda, jonka mm. Georg Ots on levyttänyt vuonna 1968.

Tapani Kansa

Kuva: Magnum Live

Sielukas ja pohdintoja sekä monia tunneskaaloja sisältävä albumi on saanut nimekseen Sielunlaulu. Se on myös 31.8. julkaistavan ennakkosinglen nimi. Nimikkokappaleessa on nimestään huolimatta reipas ote ja sovitus, johon puhaltimet tuovat oman hienon lisänsä. Albumin julkaisee MagnumLive.

- Elämää selvittävät ja tulkitsevat ajatukset ovat pyörineet kirjoituspöydälläni pidemmän aikaa. Halusin kirjoittaa sekä itseäni että ihmistä lohduttavaa testiä, jonka koen hyvin tarpeelliseksi, pohdiskelee Tapani Kansa. – Teemaa kuljetetaan läpi levyn, monien kappaleiden kautta, mm. kappaleissa Aika kulkee kulkuaan ja Pohjolan kevät. Tangossa Inspiraation ihana kukka on kirjoitettuna yksi ydinfraasi: "Inspiraation ihana kukka, ei kuki se itsekseen, sitä täytyy vain hoitaa ja vaalia, muuten kuihtuu se yksikseen". Levyllä on myös romanttisia tunnelmia, mm. Kun maailma räjähtää –kappaleessa teemana on rakkauden tunne ja voima.

Tulossa on myös 17 viihdekonsertin kiertue Tapani Kansa – Tuhansien tunteiden ilta. 50-vuotisen uran kunniaksi on luvassa koko Suomen käsittävä kiertue, joka starttaa su 9. syyskuuta Savonlinnasta ja päätyy 23.11. Ouluun. Yli kuudensadan levytetyn laulun joukossa on hittejä jo useamman ikäpolven yhteiseksi musiikkimuistiksi. Konsertissa kuullaan juhlavuoden kunniaksi uuden levynkin lauluja. Joukossa on myös lauluja, jotka ovat Kansan nöyrä kiitos faneille ja satavuotiaalle Suomelle.

- Kuten aina konserteissani, laulan hittieni lisäksi sydämellä ja tunteella valitsemiani lauluja, jotta mahdollisimman moni voisi kokea rikkaan ja koskettavan konserttielämyksen, kertoo Tapani Kansa.

Tapani Kansa - Tuhansien tunteiden ilta


Su 9.9. Savonlinnasali
Pe 14.9. Jyväskylä, Paviljonki
La 15.9. Kajaani, Kaukametsän sali
Su 16.9. Ylivieska, Kulttuuritalo Akustiikka
La 22.9. Kuopio, Musiikkikeskus
Su 23.9. Joensuu, Carelia-sali
To 27.9. Tampere-talo, Iso sali
Su 30.9. Pori, Promenadisali
Pe 5.10. Kuusankoski, Kuusaasali
La 6.10. Lappeenranta-sali
La 13.10.Turku, Konserttitalo
Su 14.10.Lahti, Sibeliustalo
Su 21.10.Hämeenlinna, Verkatehdas
Pe 26.10.Helsinki, Finlandia-talo
Pe 9.11. Seinäjoki-sali
To 22.11.Raahesali
Pe 23.11 Oulu, Madetojan sali
(järj. Kansanviihde / Fantastico Music)Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010