Pop Jazz Konservatorio AnimaatioMatka-Agentit, logolinkki

Seniorikeskuksen asukkaat loivat uuden ilmeen EMMAn yhteisötaideteokselle Leppävaarassa

23.8.2018

Leppävaaran elä ja asu -seniorikeskuksen asukkaat ovat luoneet tekstiilitaiteilija Greta Muurin ohjauksessa uuden ilmeen EMMAn kokoelman yhteisötaideteokselle hyödyntäen muistojaan ilosta, onnesta ja rakkaudesta. Espoo-päivänä 24.–25.8. julkistetaan uudistunut taiteilija Germa Huijbersin yhteisötaideteos Lippumeri. Uudet liput liehuvat saloissa syyskuun loppuun asti.

Lippujen uudistuminen on toteutettu yhteistyössä EMMAn ja Leppävaaran elä ja asu -seniorikeskuksen kanssa. Hankkeen suunnittelusta ja toteutuksesta on vastannut tekstiilitaiteilija, taiteiden maisteri Greta Muuri, joka on saanut Espoon kaupungin ammattitaiteilijan työskentelyapurahan vuodeksi 2018.

EMMA Lippumeri

Lippumeri, Germa Huijbers 2003, uudet liput Greta Muuri 22.8.2018. Kuva: Ella Tommila/EMMA

Seniorikeskuksen asukkaat ovat maalanneet lippujen aiheet Muurin vetämissä työpajoissa, joissa apuna oli seniorikeskuksen vapaaehtoisia työntekijöitä. Työpajojen teemoina olivat kesämuistot, rakkaus, ilo ja onni. Aiheet on valokuvattu ja painettu lippuihin.

Lippumeri on hollantilaisen kuvataiteilija Germa Huijbersin vuonna 2003 Leppävaaran Alberganesplanadille toteuttama julkinen taideteos, joka muodostuu 21 lippusalosta ja 21 Suomen kesää kuvaavasta lehtikuvioisesta lipusta. Lippumeri-teoksen alkuperäiseen konseptiin kuuluu, että siihen voi yhteisöllisesti toteuttaa uusia lippuja ja näin alueen yhteisöt, koulut, kulttuuri- ja asukasyhteisöt sekä yritykset voivat omilla lipuillaan osallistua Alberganesplanadin vaihtuvan ilmeen luomiseen.

Germa Huijbers työskenteli Espoossa vuonna 2003 kulttuuritoimen vieraana osana kansainvälistä PEJA-residenssiohjelmaa, Pépinières européennes pour les jeunes artistes. Taiteilijan kohteena oli muutoksessa oleva Leppävaaran alue, jonne hän toteutti useita tilapäisiä ympäristötaideteoksia.


Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010