Sesam ProductionPop Jazz Konservatorio Animaatio

Iloisia aikoja, mielensäpahoittaja -elokuvalle loistava avausviikonloppu

27.8.2018

Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja -elokuva on tehnyt loistavan avaustuloksen ensimmäisenä viikonloppunaan. Elokuva sai 39 144 katsojaa aikavälillä perjantai 24.8. – sunnuntai 26.8.2018 ja se on kerännyt ennakoineen jo 50 789 katsojaa.

Kyseessä on kuluvan vuoden paras kotimaisen elokuvan avausviikonlopputulos (pe-su). Tulos on niin ikään 32 % parempi kuin Mielensäpahoittaja-elokuvalla, joka sai ensi-iltansa 5.9.2014 ja sai avausviikonloppunaan 29 670 katsojaa.

Ilosia aikoja, mielensäpahoittaja

Mielensäpahoittaja (Heikki Kinnunen) ja Sofia (Satu Tuuli Karhu). Kuva: Solar Films / Marek Sabogal

Elokuvan tuottaja Markus Selin on tuloksesta iloinen: ”Yleisö on selvästi pitänyt näkemästään. Tiina Lymi, Heikki Kinnunen ja Satu Tuuli Karhu ovat tehneet loistotyön sivuosanäyttelijöiden ja koko tekijäryhmän kanssa. Suomen kansa suorastaan hyrisee tyytyväisyydestä.”

Viikonlopun ovensuukyselyssä Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja sai katsojilta loistavaa palautetta: elokuvaa pidettiin erinomaisena ja suositteluaste oli ennätykselliset 95%. Ovensuukyselyn toteutti Parametra Oy.

Elokuvan on ohjannut Tiina Lymi ja päärooleja, Mielensäpahoittajaa ja hänen pojantytärtään Sofiaa, näyttelevät Heikki Kinnunen ja Satu Tuuli Karhu. Sivurooleissa nähdään muun muassa Jani Volanen, Elina Knihtilä, Sulevi Peltola, Iikka Forss, Mari Perankoski sekä Janne Reinikainen.

Katso täältä uusi kohtaus elokuvasta:

Elokuva on saanut loistavia arvioita, joista ohessa esimerkkejä:


5/5, Jussi Virratvuori, Etelä-Suomen Sanomat & Karjalainen
”... elokuva tarjoaa ainutkertaisen mahdollisuuden sukupolvien välisen rotkon ylittävään katsomiskokemukseen, joka nostaa katsojastaan tunteet silmiin saakka.”
”Kinnusen läsnäolo kameran edessä on kerrassaan komeaa koettavaa.”
https://www.ess.fi/uutiset/kulttuurijaviihde/art2479818
https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kulttuuri/item/192329-elokuva-arvio-mielensapahoittajan-harmillinen-elama-menee-eloisasti-uusiksi-viiden-tahden-uutuudessa

5/5, Kirsi Hemanus, Eeva
“Tarina on erittäin hauska, mutta myös liikuttava.”

4,5/5, Jukka L. Savolainen, smackthejack.net
https://www.smackthejack.net/onnigideon/56582/
“Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja on aidosti koskettava ja hauska elokuva.”
”Vaikka näyttelijäsuoritukset ovatkin kaikin puolin on sujuvaa ja taidokasta, niin ehdottomasti haluan nostaa yhden nimen esiin. Hän on Satu Tuuli Karhu, joka tekee Kinnusen kanssa tasavertaisen ja vahvan roolin nuorena Sofiana. Olen hyvinkin vakuuttunut, että hän tästä roolista ansaitsee Jussi-palkinnon.”

4/5, Juho Rissanen, Iltalehti
”Varsin yksinkertaisesta lähtöasetelmasta käynnistyy sympaattinen ja ihmisen kokoinen komedia, joka pitää otteessaan loppuun asti.”
https://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/201808232201154439_tw.shtml

4/5, Päivi Valotie, Turun Sanomat
”Komedian huumori on hiljaisesti hykerryttävää ja vaikeiden aiheiden perhedraamana elokuva kasvaa uusin ulottuvuuksiin.”

4/5, JL, Seiska
”Tiina Lymi on ohjannut landejäärän stereotypiasta väkevän version.”

4/5, Martta Kaukonen, Me Naiset
”Elokuvaa on syytä kiittää lakonisesta huumorista ja uskalluksesta käsitellä tunteita täysillä.”

4/5, Kalle Kinnunen, Suomen Kuvalehti
https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kulttuuri/elokuva/mielensapahoittaja-2-on-heikki-kinnusen-koomikonuran-huipentuma/?shared=1034491-92d27649-500
” Ei suomalaiskansallinen viihdeteollisuustuote tästä juuri parane.”

4/5, Jesse Raatikainen, Episodi
https://www.episodi.fi/elokuvat/ilosia-aikoja-mielensapahoittaja/
”Kinnunen on kerrassaan niin loistava, että hänellä tuntuu olevan kemiaa kaikkien elokuvan muiden näyttelijöiden kanssa.”

Elokuvasta


Elokuvan päärooleja, Mielensäpahoittajaa ja hänen pojantytärtään Sofiaa, näyttelevät Heikki Kinnunen ja Satu Tuuli Karhu. Sofian vanhempia, poikaa ja miniää, näyttelevät Jani Volanen ja Elina Knihtilä. Muita rooleja elokuvassa näyttelevät muun muassa Sulevi Peltola, joka on naapuri Kolehmainen, Iikka Forss, joka on edelleen Mielensäpahoittajan toinen poika sekä Mari Perankoski, joka näyttelee edelleen miniää. Janne Reinikainen toimii elokuvassa lääkäri Kivinkisenä.

Tiina Lymi on käsikirjoittanut Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja -elokuvan yhdessä Tuomas Kyrön ja Juha Lehtolan kanssa. Elokuvan ovat tuottaneet Markus Selin ja Jukka Helle, jotka tuottivat myös ensimmäisen Mielensäpahoittajan. Mielensäpahoittaja on Suomen neljänneksi katsotuin elokuva vuoden 1991 jälkeen saatuaan 500 926 katsojaa elokuvateattereissa. Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja -elokuva kuvattiin Hämeenlinnan lisäksi Tuusulassa, Vihdissä, Helsingissä ja Kirkkonummella.

ielensäpahoittaja (Heikki Kinnunen) ja Sofia (Satu Tuuli Karhu). Credit Solar Films / Marek Sabogal
Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010