Sesam ProductionMatka-Agentit, logolinkki

Rembrandtin Lukeva munkki mukaan kansainväliseen tutkimustietokantaan

3.9.2018

Sinebrychoffin taidemuseon kokoelmiin kuuluva Lukeva munkki on ainoa hollantilaisen mestarin Rembrandt Harmensz. van Rijnin (1606–1669) Suomessa oleva maalaus. Teos on liitetty Hollannissa ylläpidettävään tutkimustietokantaan.

The Rembrandt Database kokoaa yhteen tiedot Rembrandtin laajasta tuotannosta. Sinebrychoffin taidemuseon teos saa uudenlaista kansainvälistä näkyvyyttä, sillä nyt Rembrandtin tutkijat ja kaikki kiinnostuneet pääsevät vapaasti tutustumaan teosta koskevaan digitaaliseen aineistoon.

REmbrandt, Lukeva munkki

Rembrandt Harmensz. van Rijnin (1606–1669): Lukeva munkki. 1661. Kansallisgalleria / Sinebrychoffin taidemuseo. Kuva: Kansallisgalleria, Yehia Eweis

The Rembrandt Database on kansainvälisesti arvostettu tietokanta, joka tarjoaa tutkimusaineistoja Rembrandtin tuotannosta avoimeen käyttöön. Se sisältää valokuvien lisäksi teosten teknisiä tietoja, röntgenkuvia sekä taidehistoriallisia arkistoaineistoja. Tietokantaa ylläpitää Haagissa toimiva Hollannin taidehistorian tutkimuksen instituutti RKD.

Noin 600 teosta käsittävään tietokantaan hyväksytään vain Rembrandtin omakätisiä maalauksia tai teoksia, jotka on attribuoitu hänelle. Kehittyneet tutkimusmenetelmät ovat tuottaneet uutta tietoa Rembrandtin ja hänen työhuoneensa työskentelystä. Tutkimustietokantaa täydennetään jatkuvasti uusilla aineistoilla, joten kertyvä aineisto tulee hyödyttämään myös Sinebrychoffin taidemuseon teoksen tutkimusta.

Tutustu tietokantaan http://rembrandtdatabase.org/

Lukeva munkki -teos on esillä Sinebrychoffin taidemuseon 2. kerroksessa.

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010