Pop Jazz Konservatorio AnimaatioMatka-Agentit, logolinkki

Suomalaisten flamencotaiteilijoiden kollektiivi Camino Flamenco kiertää Suomea

5.9.2018

Camino Flamenco on kutsunut syyskiertueen vierailijaksi ruotsalaisen flamencolaulaja Marianne Holmboen. Viime talvena he esiintyivät yhdessä Helsingin Flamencofestivaalin kotimaisena pääesiintyjänä ja hyvin sujunutta yhteistyötä päätettiin heti jatkaa.

Syyskiertuella 4.–14.10. kollektiivin esitys Décadas – Flamencon voimaa nähdään yhteensä kuudella eri paikkakunnalla Helsingistä Vaasaan. Suomalaisjäsenet Toni Jokiniitty (kitara) sekä Erika Alajärvi, Tove Djupsjöbacka ja Marja Rautakorpi (tanssi) ovat esiintyneet yhdessä keväästä 2016 asti. Heidän esityksensä on nähty muun muassa Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla, lukuisilla näyttämöillä Turun Sibeliusmuseosta Kemijärven kulttuurikeskukseen sekä Tukholmassa FlamencoFredag-konserttisarjassa.

Camino Flamenco

Kuva: Camino Flamenco

– Syksyn kiertueella nähdään jälleen perinteistä flamencoa omin persoonallisin maustein. Mariannen mukanaolo tuo tietysti omat värinsä kokonaisuuteen. Esitystä on päivitetty myös parilla uudella tanssinumerolla, kertoo parhaillaan toista levyään työstävä Toni Jokiniitty.

Usealla paikkakunnalla pakettiin kuuluu myös Tove Djupsjöbackan alustusluento, jonka kautta yleisö voi syventää tietämystään flamencosta taidelajina ennen esitystä.

– Yli puolet keikoistamme tähän mennessä ovat sisältäneet myös luento-osuuden. Mielestämme se on oivallinen tapa lämmitellä yleisöä. He saavat lisätietoa flamencosta ja mahdollisuuden esittää kysymyksiä jo etukäteen, kertoo ensimmäisenä Suomessa flamencologian maisteriksi valmistunut Djupsjöbacka.

Marianne Holmboen vierailua tukee Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto.

http://www.caminoflamenco.fi
Facebook: https://www.facebook.com/caminoflamencoFI/

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010