Sesam ProductionMatka-Agentit, logolinkki

Hannu Väisäseltä Leimikot-romaani

6.9.2018

Hannu Väisäsen omaelämäkerrallinen Antero-sarja saa odotetun päätösosansa.

Omaelämäkerrallisen Antero-sarjan ensimmäinen osa, Vanikan palat, ilmestyi vuonna 2004. Sarjan toinen osa, Toiset kengät (2007), palkittiin Finlandia-palkinnolla.

Väisäsen rakastettu romaanisarja huipentuu nyt kuudenteen ja viimeiseen osaansa, jossa sukelletaan kielen ja kertomusten ihmeisiin.

Leimikot-romaanissa Antero palailee eräänä iltana pariisilaiseen kotiinsa, kun kaksi miestä hyökkää hänen kimppuunsa. Antero joutuu päästämään ryöstäjät asuntoonsa, mutta aikaa pelatakseen hän alkaa kertoa heille tarinoita.

Kertomisen vimma johdattaa lukijan kuumana kuohuville Afrikan toreille etsimään romun renessanssia, kotikaupungin koivikkoon opettelemaan täydellisen saunavihdan sitomista sekä kustantamon kesäjuhlien jatkoille, joilla Anterolle tehdään huumaava ehdotus: miksei hän kirjoittaisi omaa kirjaa?

Hannu Väisänen (s. 1951) on maamme tunnetuimpia kirjailijoita ja kuvataitelijoita. Väisänen on palkittu muun muassa Taiteen valtionpalkinnolla (2007) ja Kirjallisuuden valtionpalkinnolla (2015).
Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Hannu Väisänen, Leimikot

Hannu Väisänen, Leimikot. Otava

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010