Matka-Agentit, logolinkkiPop Jazz Konservatorio Animaatio

Maailmankuulu lauluyhtye The King's Singers esiintyy 50-vuotisjuhlakiertueellaan Helsingissä 19.11.

7.9.2018

Maailmanlaajuisesti erittäin arvostettu The King’s Singers saapuu konsertoimaan Suomeen GOLD-maailmankiertueellaan 19.11., jolloin yhtye konsertoi Helsingin Musiikkitalossa. Pitkän linjan a cappella -yhtye esittää tuolloin uuden ohjelmistonsa, jolla se juhlistaa mittavaa, 50-vuotista uraansa.

Yhtye esitää konsertissa heitä varten tilattuja uusia sävellyksiä ja sovituksia, mutta siellä kuullaan myös heidän suosikkiohjelmistoaan: renessanssin helmiä, ikonisia pop-kappaleita sekä taidolla sovitettuja kansanlauluja. Osassa konsertin kappaleista The King’s Singersiä säestää Polyteknikkojen Kuorosta ja naiskuoro Philomelasta koottu suurkuoro.

The King\'s Singers

Kuva: Marco Borggreve

The King’s Singersin perusti kuusi Cambridgen King’s Collegesta valmistunutta laulajaa vuonna 1968. Yhtye on ollut alusta asti tunnettu musiikillisesta monipuolisuudestaan, sillä tuohon aikaan harvat klassiset lauluyhtyeet tarttuivat populaarimusiikin teoksiin.

Kokonaisuuteen kuuluvat tietenkin brittiherrasmiesten vastustamaton charmi ja täydellisyyttä hipova musiikillinen taito, jotka ovat tuoneet heille vankan fanikunnan eri puolilla maailmaa. The King’s Singersin tunnistaa virheettömästä yhdenaikaisesta intonaatiosta, harmoniasta, artikulaatiosta, ajoituksesta sekä huikeasta kolmen ja puolen oktaavin äänialasta, jonka yhtye saavuttaa siitä huolimatta, että kaikki sen laulajat ovat miespuolisia. Yhtye onkin voittanut vuosien vaikana useita merkittäviä palkintoja, kuten Grammyjä, Emmyn ja arvolehti Gramophonen Hall of Fame -jäsenyyden - lukuisista loistoarvioista puhumattakaan.

GOLD on vuolas kiitos kaikelle sille musiikille, joka on määrittänyt yhtyettä sen ensimmäiset viisi vuosikymmentä, mutta samalla se on katsaus laulumusiikin tulevaisuuteen. Yhtye esittää myös juhlakiertuetta varten tilatuja uusia sävellyksiä ja sovituksia.

Konserttiin on vielä lippuja jäljellä muihin paitsi kahteen kalleimman kategorian paikkoihin. Konsertin tuottaa Royal Music Finland.

Konsertissa kuullaan mm. seuraavien säveltäjien tuotantoa:

Bob Chilcott
Orlandus Lassus
Henry Ley
Nico Muhly
Camille Saint-Saëns
Franz Schubert
Ludwig Senf
Charles Villiers Stanford
Juan Vazquez
Eric Whitacre
Roderick Williams

- ’Yhtyeen instrumentaalinen linjakirkkaus oli täydellisen puhdasta, mikä oli omiaan luomaan melodiakudokseen taivaallista valonkajoa.’ - HS, Hannu-Ilari Lampila (15.5.2010)

The King's Singers (UK)
Patrick Dunachie, kontratenori
Timothy Wayne-Wright, kontratenori
Julian Gregory, tenori
Christopher Bruerton, baritoni
Christopher Gabbitas, baritoni
Jonathan Howard, basso

http://www.royalmusic.fi/
http://kingssingers.com/
https://www.facebook.com/kingssingers/
https://www.facebook.com/royalmusicfinland/


Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010