Matka-Agentit, logolinkkiSesam Production

Saksalaisen laulutaiteen mestari Matthias Goerne esiintyy vihdoin Suomessa

20.9.2018

Baritoni Matthias Goerne on saksalaisen laulutaiteen nimi numero yksi. Vihdoin hänet saadaan myös suomalaisyleisön eteen, kun Goerne tulkitsee Shostakovitshin vavahduttavan laulusarjan Michelangelon runoihin RSO:n solistina 31.10.-1.11. Musiikkitalossa.

Matthias Goerne

Kuva: RSO

Kapellimestarina on Pittspurghin maineikkaan sinfoniaorkesterin taiteellinen johtaja Manfred Honeck, jonka johdolla Mahler-sarjassa kuullaan Mahlerin 1. sinfonia "Titaani".

Merkittävä lied-tulkitsija


Weimarista kotoisin oleva Goerne on tunnettu etenkin liedlaulun mestarina. Eikä ihme, sillä hän kouluttautui alan legendojen Dietrich Fischer-Diskaun ja Elisabeth Schwarzkopfin opissa. Poikkeuksellisen syvällisenä tulkitsijana tunnettu saksalaisbaritoni on kertonut haastatteluissa syttyvänsä löytäessään teoksesta selkeitä yhtymäkohtia todellisuuteen. Näitä elementtejä hänen mukaansa on mm. Mahlerin, Bergin ja Shostakovitshin tuotannossa.

Oopperaroolinsa Matthias Goerne valitsee niin ikään tarkoin. Niitä ovat mm. Tannhäuserin Wolfram, Parsifalin Amfortas, Tristanin ja Isolden Kurwenal, Herttua Siniparran linnan Herttua sekä Wozzeckin nimirooli.

Yhteistyöpari Honeck & Goerne


RSO:n kapellimestarina viimeksi 2016 vieraillut Manfred Honeck ja Matthias Goerne ovat jo vuosia esiintyneet ja levyttäneet yhdessä. Oheinen video on Berliinin filharmonikkojen konsertista, jonka ohjelmassa oli Schubertin lauluteos An Sylvia.

Menestyneenä alttoviulistina aloittanut itävaltalainen Honeck soitti vuosia Wienin filharmonikoissa, ennen kuin kapellimestarin työt veivät hänet uudelle uralle. Yhdysvaltain parhaimpiin orkestereihin kuuluvan Pittspurghin sinfoniaorkesterin taiteellisena johtajana hän on toiminut jo kymmenen vuotta.


Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010