Pop Jazz Konservatorio AnimaatioMatka-Agentit, logolinkki

Jarl Hellemann –palkintoraadissa jatkaa kirjailija Sami Hilvo, uusina Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen ja tutkijatohtori Sanna Nyqvist

3.10.2018

Kustannusosakeyhtiö Tammen perustama Jarl Hellemannin nimeä kantava palkinto jaetaan vuosittain korkeatasoiselle suomennetulle kaunokirjalliselle proosateokselle. 5000 euron palkinnon saa teoksen suomentaja ja sen jakaa Suomen Kirjasäätiö. Palkinto perustettiin vuonna 2014 Tammen Keltaisen kirjaston 60-vuotisjuhlavuoden ja sen perustajan, Jarl Hellemannin kunniaksi.

Palkintoraati koostuu kolmesta kielen, kirjallisuuden ja kääntämisen ammattilaisesta. Raati asetetaan aina vuodeksi kerrallaan.

Sami Hilvo

Kuva: Michal Herman/Savon Sanomat

Vuoden 2018 Jarl Hellemann -palkintoraati on nimetty ja sen puheenjohtajana toimii kirjailija Sami Hilvo ja raadin jäseninä Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen ja kirjallisuudentutkija Sanna Nyqvist.

Raati nimeää vuoden parhaan käännöskirjan 3-5 teoksen shortlistin 20.11.2018. Palkinto vuoden parhaalle käännöskirjalle jaetaan toukokuussa 2019.

Tähän mennessä jaetut Jarl Hellemann -palkinnot vuoden parhaasta käännöskirjasta:
2014 Mo Yan: Viinamaa (Otava), suomentaja Riina Vuokko
2015 José Saramago: Lissabonin piirityksen kirjuri (Tammi), suomentaja Antero Tiittula
2016 Elena Ferrante: Loistava ystäväni (WSOY), suomentaja Helinä Kangas
2017 Hanya Yanagihara: Pieni elämä (Tammi), suomentaja Arto Schroderus


Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010