Sesam ProductionMatka-Agentit, logolinkki

Kohtaamisia kaupungissa ja Not Vital -näyttelyt avautuvat Ateneumissa

4.10.2018

Kohtaamisia kaupungissa tuo esiin suomalaista taidetta 1900-luvulta ja sveitsiläinen Not Vital tutkii ihmisyyden syvimpiä kerrostumia. Näyttely aukeaa 19.10. ja jatkuu ensi vuoden tammikuun 20. päivään asti.

Kohtaamisia kaupungissa syventyy suomalaisen yhteiskunnan mielenkiintoisiin muutoksiin 1910-luvulta 1980-luvulle. Ateneumin kokoelmien teosten aiheina ovat muun muassa kaupunki, koti ja identiteetti – sekä ihan tavallinen arki.

Intialainen verho

Axel Haartman: Intialainen verho (1911). Kansallisgalleria/Ateneumin taidemuseo. Kuva: Kansallisgalleria/Hannu Aaltonen. Oikealla Not Vital: Gu Cheng

Esillä on yli 300 teosta yli 80 taiteilijalta, kuten Marcus Collin, Reino Harsti, Aarre Heinonen, Helmi Kuusi, Åke Mattas, Helene Schjerfbeck ja Elga Sesemann. Näyttelyn ovat kuratoineet erikoistutkija Anu Utriainen, intendentti Anna-Maria von Bonsdorff sekä Ruotsin Nationalmuseumin pääjohtaja, dosentti Susanna Pettersson.

Not Vital


Monipuolisena taiteilijana tunnettu Not Vital (s. 1948, Sveitsi) pureutuu maalauksissaan ihmisyyden syvimpiin kerrostumiin pyyhkimällä pinnalta pois kaiken ylimääräisen. Meditatiiviset ja väriaskeettiset maalaukset kuvaavat taiteilijan itsensä ohella hänen läheisiään ja ystäviään, mutta myös taiteen ja kirjallisuuden maailmasta tuttuja hahmoja.


Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010