Sesam ProductionPop Jazz Konservatorio Animaatio

Vickypedia on valaiseva tietopaketti 60 vuotta täyttävästä Virve Rostista

11.10.2018

“Annoin luottotoimittajilleni kaikki valtuudet haastatella lähipiiriäni. Sanoin perheelleni, ystävilleni ja muusikkokavereille, että puhukaa kaikki, mitä mieleenne tulee, mitään salaamatta. Kun sitten luin käsikirjoituksen, tuli parikin kertaa kyynel silmänurkkaan, mutta vielä useammin nauroin.

Moni on kysynyt, että miksi jo nyt julkaisen elämäkertani, täytänhän vasta 60. Ehkäpä siksi, että haluan kertoa menneet tarinani vielä nyt, kun ne muistan ja tehdä kovalevylleni tilaa uusia muistoja varten”, toteaa Vicky Rosti kirjan esipuheessa.

15-vuotiaana Virve Rosti voitti Suomen Iskelmälaulumestaruuskilpailut ja tempautui Dannyn mukana kesäkiertueelle. Siitä alkoi upea ura, joka jatkuu yhä. Kirjassa kerrotaan, millaista oli teini-ikäisen iskelmätähden elämä 1970-luvulla ja miten nuori nainen otti paikkansa rokkikukkojen keskellä. Sitten tulivat perhe-elämä, Euroviisut ja Menneisyyden vangit. ”Kun Chicago kuoli” ja ”Tuolta saapuu Charlie Brown” ovat hittejä, jotka ovat kestäneet näihin päiviin asti.

Kirjan ovat kirjoittaneet Anne Pennanen, Sami Spåra ja Tuija Wuori-Tabermann. Virve Rosti täyttää 60 vuotta 10.11.2018.

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Vickypedia

Anne Pennanen, Sami Spåra, Tuija Wuori-Tabermann. Otava

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010