Sesam ProductionMatka-Agentit, logolinkki

Heurekan Aivot narikasta! -näyttelyssä tehdään yhdessä hyvää aivoille

15.10.2018

Pääkonttori varoittaa: tästä näyttelystä jää jälki aivoihisi! Heurekassa avautui 13.10. aivoterveysaiheinen Aivot narikasta! -näyttely, jossa tehdään yhdessä hyvää aivoille. Näyttelystä saa vinkkejä, miten pitää huolta aivoistaan ja edistää omaa aivoterveyttään. Näyttely on tuotettu yhteistyössä Aivoliiton Korvaamaton kovalevy -hankkeen kanssa.

Heureka, Aivot narikasta!

Kuva: Heureka

Näyttely koostuu erilaisista aivoja haastavista peleistä ja tehtävistä, joita ratkotaan yhdessä 2–5 hengen ryhmissä. Yhdessä tekeminen ja vuorovaikutus toisten ihmisten kanssa on aivojen kehitykselle erityisen tärkeää. Ryhmä ottaa näyttelyyn mennessään narikasta mukaan kannettavat aivot, jotka toimivat avaimena näyttelykohteisiin ja muuttuvat näyttelykäynnin kuluessa. Tästä juontuu myös näyttelyn nimi.

”Näyttelyn tavoitteena on kertoa, että aivot muovautuvat ja oppivat läpi elämän, ja että jokainen voi vaikuttaa aivojensa hyvinvointiin omalla toiminnallaan. Toivomme myös, että näyttelykäynti itsessään saa kävijät tekemään aivoille hyviä asioita ja että näyttelykokemus tuottaa mielihyvää, ja sitä kautta tukee aivojen hyvinvointia”, kertoo näyttelyn projektipäällikkö Heidi Rosenström.

Näyttelyssä pääsee liikkumaan, rentoutumaan, tekemään käsitöitä, soittamaan bändissä ja vaikka tanssimaan tunnettuja hittitansseja. Aivopähkinöitä, tunteita, aisteja ja unen merkitystä aivoille ei myöskään ole unohdettu. Eikä naurua! Näyttelyssä saa tietoa aivojen toiminnalle välttämättömästä verenkierrosta, aivojen rakenteesta ja toiminnasta sekä aivojen muovautumisesta, jota tapahtuu läpi elämän vauvasta vaariin.

Uudenlaisen kokemuksen näyttelyyn luovat kirjailija Laura Ruohosen kirjoittamat runot, jotka johdattelevat kävijät näyttelyn aiheisiin.Tässä esimerkki näyttelyn runoista:

Pääsiat

Ihminen ei ole vain pää!
Ihminen on myös kantapää
kyynärpää ja olkapää
sormenpää ja nenänpää,
Ihminen on suolenpää –
kaikki pursuaa elämää!

Heurekassa suunniteltu ja tuotettu näyttely on tehty yhteistyössä Aivoliiton Korvaamaton kovalevy -hankkeen kanssa. Näyttely on avoinna 13.10.2018 alkaen aina vuoteen 2020 asti.

Lisätietoja tapahtumasta:www.heureka.fi/event/allia-liikenteeseen/

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010