Pop Jazz Konservatorio AnimaatioMatka-Agentit, logolinkki

Risto Salminen Teoston toimitusjohtajaksi

18.10.2018

Teoston hallitus on nimittänyt Risto Salmisen Teoston toimitusjohtajaksi. Salminen on koulutukseltaan varatuomari, EMBA. Hän on työskennellyt aiemmin Teoston varatoimitusjohtajana ja kesäkuusta 2018 alkaen Teoston väliaikaisena toimitusjohtajana. Salminen aloittaa toimitusjohtajan tehtävissä välittömästi.

”Ristolla on valmiina laajat toimialaverkostot Suomessa ja Euroopassa sekä vankka kokemus ja näkemys musiikin tekijänoikeuksien tehokkaasta hallinnoinnista. Halusimme toimitusjohtajan vaihdoksella hakea Teostolle uutta suuntaa ja uudenlaisia toimintatapoja. Uskon, että Riston erinomainen kokemus alalta yhdistettynä hänen haluunsa uudistaa toimintaa ja tehdä rohkeita avauksia, antavat erinomaisen lähtökohdan tulevaisuuden Teoston kehittämiseen”, Teoston hallituksen puheenjohtaja Kim Kuusi kommentoi nimitystä.

Risto Salminen, Teosto

Kuva: Teosto

Tavoitteena joustavat palvelut ja toimivat musiikkimarkkinat


Toimitusjohtajaksi nimitetty Risto Salminen näkee Teoston toiminnan olevan murrosvaiheessa.

”Musiikki- ja sisältömarkkinat ovat sirpaloituneet samalla kun musiikkia kulutetaan ja kuunnellaan enemmän kuin koskaan. Musiikintekijöiden ja -kustantajien kannalta tämä on tarkoittanut sitä, että heidän tulonsa ja korvauksensa ovat pieninä puroina maailmalla ja hankalasti hallittavissa. Teostolla on 90 vuoden kokemus oikeuksien hallinnasta. Uskon, että tämän vankan kokemuksemme ja asiantuntemuksemme sekä kansainvälisen verkostomme turvin olemme tulevaisuudessakin musiikin tekijöille ja kustantajille paras kumppani huolehtimaan heidän musiikin käytön korvauksistaan. Samalla pirstaleinen ja digitalisoituva markkina kirittää meitä kehittämään omaa toimintaamme entisestään”, Risto Salminen sanoo.

”Teoston vahvuus on musiikin tekijänoikeuksien ensiluokkainen osaaminen. Meillä on asiantunteva henkilöstö ja repertoaarissamme Suomen parhaat musiikkisisällöt. Uskon, että menestyksemme avain ja tulevaisuuden kilpailuetu on aktiivinen toiminta musiikkialan verkostoissa ja niiden hyödyntäminen asiakkaidemme parhaaksi. Kaiken keskiössä on se, että tarjoamme ajassa kiinni olevia ja joustavia palveluita asiakkaillemme”, Salminen arvioi.

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/MJ-S (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010