Matka-Agentit, logolinkkiPop Jazz Konservatorio Animaatio

Uusi kotimainen Kylä kertoo maaseudusta ja yhtenäiskultuurin murenemisesta - kantaesitys 27.10.

23.10.2018

Tampereen Työväen Teatterin ja tamperelaisen Teatteri Siperian yhteistyönä syntyi uusi kotimainen komedia. Lauantaina 27.10. Kellariteatterissa kantaesityksensä saava Kylä on absurdi, musiikillinen komedia autioituvasta maaseudusta, yhtenäiskulttuurin murenemisesta ja mahdottomista haaveista. Esityksiä on 15.12. asti.

Näytelmän käsikirjoittavat Marika Heiskanen, Tuukka Huttunen ja roolissa heidän lisäkseen nähdään myös Juha Junttu, joka on säveltänyt näytelmän musiikin. Työryhmä vastaa myös ohjauksesta.

Kylä

Marika Heiskanen, Tuukka Huttunen ja Juha Junttu. Kuva: Kari Sunnari.

Maaseutu on käsikirjoittajaparin lapsuudenmaisemaa ja siksi aiheena läheinen. ”Olemme molemmat kotoisin Savosta, toinen Sonkajärveltä ja toinen Kuopion maaseudulta”, Marika Heiskanen ja Tuukka Huttunen kertovat. "Syntyi idea tehdä näytelmä autioituvasta maaseudusta kunnianosoituksena lapsuutemme maisemille. Näille 80-luvulla pikkuhiljaa vilkastuneille maaseudun pikkukylille, joista 90-luvulla paettiin kaupunkeihin laman ja kaupunkirakentamiseen keskittyvän aluepolitiikan seurauksena. Niin kuin me itsekin teimme”, toteavat Heiskanen ja Huttunen.

Kylä sijoittuu kuvitteelliseen Rutakon kylään ja kertoo sen kolmesta viimeisestä asukkaasta: Pärttylistä, Kiisselistä ja Ameliasta. Kaikki ennen niin virkeän kylän palvelut ovat siirtyneet kauas kasvukeskuksiin. Elämään tarvittavat perustarvikkeet tulevat kerran viikossa pienessä paketissa. Paketin toimitus on kuitenkin alkanut viime aikoina takkuilla...

Esitys on kunnianosoitus kuolevalle maaseudulle, Heikille ja Kaijalle, ja niille ihmisille jotka tyhjeneviin kyliin rohkenevat jäädä tai eivät rohkene niistä lähteä. Sekä kaikille henkisesti tai fyysisesti maalaisille.

TTT:n ja Teatteri Siperian aiemmat yhteistyöt ovat Sakespearen kootut theokset (2013), Mestarietsivä Kalle Blomkvist (2013) sekä Vesta-Linnea ja Aavelapsen arvoitus (2016), joka palkittiin valtakunnallisella Lasten- ja nuortenteatteripalkinnolla 2017 parhaana lastennäytelmänä.

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010