Matka-Agentit, logolinkkiPop Jazz Konservatorio Animaatio

Metsänpeitto-sarjakuvateokselle Pohjois-Karjalan taidepalkinto

5.11.2018

Sarjakuvataiteilija Sanna Hukkasen ja kulttuurintutkija Inkeri Aulan yhteinen sarjakuvateos Metsänpeitto on saanut Pohjois-Karjalan taidepalkinnon. Vuoden 2018 palkinto on suuruudeltaan 5 000 euroa.

Pohjois-Karjalan taidetoimikunta toteaa palkintoperusteissaan:

"Metsänpeitto on sarjakuvataiteilija Sanna Hukkasen ja kulttuurintutkija Inkeri Aulan yhteinen sarjakuva-albumi metsästä ja puista sekä niiden historiasta ja nykypäivästä. Metsänpeitto on aihepiiriltään kunnianhimoinen ja toteutukseltaan kokeileva albumikokonaisuus, joka herättänee sarjakuvayleisöä laajempaa mielenkiintoa. Teos paljastaa kansanperinteessä piileviä mahdollisuuksia sarjakuvakerrontaan.

Metsänpeitto

Metsänpeitto, s. 156. Kuva: Arktinen Banaani

Metsänpeitto on vuoden mielenkiintoisimpia kotimaisia sarjakuva-albumeita. Teos tuo esiin pohjoiskarjalaista kansanperinnettä ja yhdistää sujuvasti taiteen ja tieteen. Albumi antaa nostetta pohjoiskarjalaiselle sarjakuvalle ja sitä ollaan kääntämässä muille kielille."

Sanna Hukkanen (s. 1978) on joensuulainen sarjakuvataiteilija. Hän on toteuttanut kirjan sarjakuvat ja kuvitukset erilaisin kokeilevin tekniikoin, hyödyntäen myös luonnonmateriaaleja.

Inkeri Aula (s. 1978) on Joensuusta lähtöisin oleva kulttuuriantropologi (FL). Tätä kirjaa varten hän on paneutunut kalevalaisen runouden arkiston SKVR:n laajaan tutkimustietoon kotoisiin puihin ja metsään liittyvästä maagisesta perinteestä.Julkaisija: Amusa Kulttuuritori/M-JS (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010