Pop Jazz Konservatorio AnimaatioSesam Production

Rajat ylittävä Bayoneta perjantaina ensi-iltaan – Amusa haastatteli nimekästä tekijäporukkaa

9.11.2018

Amusan kameran eteen astuivat suomalaiset Laura Birn, Joonas Saartamo ja Ilkka Koivula sekä meksikolaiset Luis Gerardo Mendéz ja Kyzza Terrazas.

Bayoneta – Viimeinen isku on meksikolais-suomalainen produktio, jonka on ohjannut Meksikossa mainetta niittänyt Kyzza Terrazas. Päähenkilöä Miguel “Bayoneta” Galindez -nimistä fiktiivistä nyrkkeilijää esittää elokuvassa Luis Gerardo Mendéz. Tämä karismaattinen meksikolaisnäyttelijä on viime aikoina luonut uraa myös Hollywoodissa Jennifer Anistonin ja Adam Sandlerin kaltaisten tähtien rinnalla. Parhaillaan Mendéz on kuvaamassa uutta Charlien enkelit -elokuvaa.

Luis Gerardo Mendéz

Luis Gerardo Mendéz. Kuva: google.fi

Tärkeitä rooleja hienosti heittäytyvän Mendézin lisäksi tekevät myös naispääosan esittäjä, baarijaana Laura Birn sekä nyrkkeilyn parissa hääräävät Ilkka Koivula, Joonas Saartamo ja Ville Virtanen.

Suomeen saapuvan meksikolaisnyrkkeilijän tarinassa on mukavalla tavalla painostava ja synkkä tunnelma. Elokuva ei ole niinkään kuvaus nyrkkeilystä, vaan lajia käytetään enemmänkin kerrontavälineenä ja eräänlaisena vertauskuvana elämän rankkuudesta. Amusan Jouni Hakkarainen myöntää leffan trillerimäisen kerronnan pitäneen pihdeissään loppuun saakka, mikä on aina hyvän elokuvan merkki.

Alla haastattelut pressinäytökseen osallistuneilta elokuvan suurimmilta nimiltä.

Luis Gerardo Mendéz kuvailee rooliaan ja puhuu uransa nousujohtoisuudestaLaura Birn pohtii menestyksensä salaisuutta ja vastaa pikakysymyksiinKyzza Terrazas kertoo elokuvan taustoista ja Suomen valikoitumisesta mukaanJoonas Saartamon roolihahmo meni uusiksi elokuvan loppuvaiheessaIlkka Koivula piti kovasti valmiista elokuvasta ja kuvailee yhteistyötä meksikolaisten kanssa

Jouni Hakkarainen

Jouni Hakkarainen

Julkaisija: Amusa Kulttuuritori / TN (info a amusa.fi)

Takaisin

Kommentit

Lisää kommentti

Verkkovaraani 2010