Matka-Agentit, logolinkkiPop Jazz Konservatorio Animaatio

Kotimaisen kirjallisuuden koti

Kotimainen kirjallisuus

Kirjallisuusfoorumilla Amusa keskittyy kotimaiseen kirjallisuuteen sen kaikissa muodoissa. Omat asiantuntijamme ja toimituksemme lukee, kommentoi ja arvostelee teoksia niin syvällisen kirjallisuuden osaajan lasien läpi kuin jokamiesluokan lukijan näkökulmastakin. Amusa Kirjaraati käy puolestaan läpi tunnettuja ja tuntemattomia kirjallisia teoksia ja tähdittää ne mieltymystensä mukaan. Kotimaisen kirjallisuuden koti on nyt todellakin Amusassa!

Napsauta tästä ja lue kaikki Amusan Kirjallisuusfoorumin jutut - tai valitse haluamasi osio alta!


Amusa KirjaraatiSantun Kirjasiivu
Katso raaditut kirjat tästä

Amusa Kirjaraadin tehtävänä on tutustua mielenkiintoisiin uutuuskirjoihin sekä vähän vanhempiinkin - liian vähälle huomioille jääneisiin teoksiin - ja kertoa niistä oma näkemyksensä.

Amusa Kirjaraati koostuu meistä tavallisista kirjojen lukijoista - sinusta ja minusta. Meille tärkeintä on kuulla erilaisten ihmisten käsityksiä samoista kirjoista - kirjoista, joita he eivät itse ehkä muuten lukisikaan.
Lue Santun Kirjasiivu

Hannele Salminen on entinen matemaatikko ja tiedetoimittaja, nykyinen Suomen arvostelijain liiton jäsen ja parantumaton kirjafriikki. Salmiselle hyvät kirjat ovat ilo ja nautinto. Santun Kirjasiivussa hän etsii tätä huumaavaa aineistoa kirjojen valtamerestä ja pyrkii jakamaan löytämänsä herkut lukijoiden kanssa. Hannelen esittelemät teokset ovat suurimmalta osin kotimaisin voimin valmistettuja, mutta pikanttina lisänä palstalla vilahtaa silloin tällöin myös ulkomainen makupala.
Tiina KulttuuritärpitSarjakuvafoorumi - CC-BY flickr popculturegeek
Lue Tiinan Kulttuuritärpit

Tiina Lehikoinen on Tampereella asuva runoilija ja sanataideohjaaja. Tiinan Kulttuuritärpeissä hän keskittyy kotimaiseen kaunokirjallisuuteen sekä elokuviin ja teatteriin.

Kirjallisuuden saralla Lehikoinen käsittelee teoksia laajalla skaalalla - aina runoista sarjakuviin ja lastenkirjoista esseisiin.
Lue Sarjakuvafoorumi

Sarjakuvakerronnalla ei ole selvää alkupistettä, vaan se on ollut olemassa jo vuosisatoja. Puhekuplat tunnettiin keskiajalla ja nykymuotoinen sarjakuvakin syntyi jo 1890-luvulla. Eurooppalainen sarjakuva sai tilaa amerikkalaisten sensuroidessa 50-luvulla sarjakuvista aviorikokset, seksin ja kyynisen maailmankuvan.

Kotimainen sarjakuva syntyi 1910-luvulla ja 90-luvulla alan kursseja käynnistyi myös oppilaitoksissa. Nykyisin sarjakuva esiintyy mm. strippeinä, novelleina, lehtinä, kirjoina, albumeina ja taskukirjoina. Amusa tutustuu näihin kaikkiin – painottuen kirjoihin ja albumeihin.
Mitä Suomi lukee
Mitä Suomi lukee?

Kirjakauppaliitto julkaisee kuukausittain Mitä Suomi Lukee -listauksen. Amusassa voit tutustua tuoreimpaan kuukausittain päivittyvään listaukseen – tai palata aikaisempiin kuukausiin. Katso lukeeko Suomi samaa mitä sinäkin luet!

Verkkovaraani 2010