Design Airi Hietala

Kun vanha byrokraatti, jolla oli peukalo keskellä kämmentä, löytää eläkkeellä jäädessään itsestään käsityöläisen, kokeiluilla ei ole äärtä ei laitaa.

Ensin opettelin hopean työstämistä. Kohta piti jo päästä kesyttämään muinaisten kirjakääröjen ja noitarumpujen materiaalia, nahkapergamenttia, koruiksi. Vuosien opettelun jälkeen siitä syntyy herkkiä, melkein eläviä kukkia, lehtiä, sulkia - Ikiaikaisia. Mustina ne muuttuvat vahvoiksi ja voimakkaiksi Korppi-sarjan koruiksi. Innoitus nousee itäsuomalaisesta luonnosta.
Lisätietoja www.akoru.net

Design Airi Hietalan Korupajassa voit käydä ostoksilla tai tutustumassa korujen syntyyn, korupajan välineistöön ja korujen tekijään. Voimme myös keskustella toiveistasi tilaustyönä tehtävään koruun. Pajassa korujen syntytarinat heräävät eloon, jos sinulla on aikaa kuunnella.

Nyt on aika jakaa sisulla hankitut taidot perintönä nuoremmille. Nahkapergamenttikurssit Nurmeksessa ovat alkaneet. Tule kokeilemaan, mitä yllätyksiä löydät itsestäsi . Vieraile pajallani, yhteystiedot löydät sivuiltani, www.akoru.net, ja sieltä löytyvät linkit Some-kanavilleni seurattaviksesi.

Soita ja varaa aika, p. 045 7840 4065

Korujen suunnittelu on lähellä sydäntä. Koruvalikoima kasvaa ja uudistuu jatkuvasti. Hopeakorusarjatkin elävät erilaisina uniikkeina muunnelmina. Kaikki korut ovat käsityötä.

Uudet pergamenttikorut ovat keveitä, herkkiä ja ainutlaatuisia. Nyt pergamenttikukkia saa myös väreissä. Pergamenttikorujen pääasiallinen materiaali on muokkaamatonta poron- tai vuohennahkaa. Korusarjan nimi on Ikiaikainen.

Mustana nahkapergamenttikorut muuttuuvat vahvoiksi ja voimakkaiksi rock-henkisiksi Korppisarjan koruiksi.

Nyt haluan opettaa nuoremmille, miten nahkapergamentti saadaan taivutettua lähes eläviksi koruiksi.
Olen mukana Taitoa ja Tarinoita Pielisen Karjalasta ryhmässä. Arilla (Healing Drum) ja minulla on yhteinen materiaali. Kun Ari leikkaa rumpuja varten pyörylät poron rumpunahasta, minä teen reunuksista koruja. Mervi (Zappi) käyttää luut koruihinsa ja unisieppareihin. Kun lihat on syöty, eli mitään ei jää hukkaan. Intiaaniperinnettä edustaa Arin shamaanisummut ja terapiamenetelmät sekä Mervin unisiepparit, luukorut ja tatuoinnit. Rumpunahkan eli pergamentin käyttö kirjoitusmateriaalina, ikkunakalvoina yms. yhdistää myös minut muinaisiin materiaaleihin. Minun koruaiheeni tulevat luonnosta, joka on kansamme muinaisen korukielen perusta.

Korpinoidan Maija tuo nautittavaksemme lasi- ja muun taiteen, siirtää nykypäivään kalevalaiset arkkityypit ja Välimeren tunnelmat. Hän on varsinainen tarinoiden taitaja. Hänen elämykselliseen studioonsa kannattaa varata riittävästi aikaa, jotta voi rauhoittua ja kokea kaiken sen, mitä hänellä on tarjottavanaan.

Katso www.taitoajatarinoita.fi

Korujen ja korukurssien hinnat löytyvät verkkokaupasta; http://akoru.valmiskauppa.fi. Sieltä löytyvät myös napit some-kanavilleni seurattaviksesi.

Tilaustöiden hinta määräytyy materiaalin ja työmäärän mukaan.
Pukukoru Ikiaikainen sarjaa, vuohennahkapergamenttia.Pukukoru Ikiaikainen sarjaa, vuohennahkapergamenttia.
Kaulaketju ja korvakorut pinkinpunaista nahkapergamenttia. Kaulaketju ja korvakorut pinkinpunaista nahkapergamenttia.
Nurmes-korusarja, käsityönä tehtyä kuvioitua ja patinoitua hopeaa. Nurmes-korusarja, käsityönä tehtyä kuvioitua ja patinoitua hopeaa.
Rumpunahan reunuksista tehty Korppi-sarjan koru, jossa värit tulevat esiin vain valoa vasten. Rumpunahan reunuksista tehty Korppi-sarjan koru, jossa värit tulevat esiin vain valoa vasten.
Korppi-sarjan musta riipus, nahkapergamenttia.Korppi-sarjan musta riipus, nahkapergamenttia.
Lampunvarjostin, vuohennahkapergamenttia.Lampunvarjostin, vuohennahkapergamenttia.
Sormusmalli, jossa jokainen sormus on uniikki.Sormusmalli, jossa jokainen sormus on uniikki.
Itse tehty shamaanirumpu ja rumpunahan reunuksista tehty musta enkeli.Itse tehty shamaanirumpu ja rumpunahan reunuksista tehty musta enkeli.
Matka-Agentit, logolinkkiSesam Production

Hae kulttuurin tekijöitä

Design Airi Hietala
http://www.akoru.net/
info a akoru.net
Matkapuhelin: 045 7840 4065
Design Airi Hietala

Sisältöä päivitetty viimeksi 17.11.2016

Verkkovaraani 2010