Helena Ratinen

Olen freelancer tanssitaiteilija, DanceAbility-ohjaaja sekä Jomon-Shindo -rentoutusohjaaja. Työskentelen pääasiallisesti ympäristö- ja yhteisötaiteen puolella eli minua kiinnostaa tanssi- ja esitystaide näyttämön ulkopuolella erilaisissa ympäristöissä: puistoissa, näyttelyissä, seminaareissa, vanhainkodeissa.
Esiinnyn, koska uskon kehon viisauteen ja kommunikoin sillä. Ohjaan, koska haluan lasten säilyttävän leikkimielisyytensä ja aikuisten löytävän sen uudestaan. Tanssi-improvisaatio pitää tekemiseni elävänä. Leikki on toiminnassani olennaisena tekijänä. Samoin hiljaisuus. Toisaalta en myöskään kaihda groteskiutta.
Tarjoan koulutusta, ohjausta ja esityksiä, valmiina paketteina tai asiakkaan kanssa yhdessä ideoituna.
Tanssilajini ovat buto ja uusi tanssi. Performanssi, yhteisötanssi, ympäristötanssi, taiteiden väliset projektit ovat lähellä sydäntäni.
Käytän improvisaatiota sekä esityksissä että opetuksessa. Teen myös koreografioita tanssijalähtöisesti.
Kaikki voivat tanssia. Olen käynyt DanceAbility-ohjaajakoulutuksen, minulla on valmiudet ohjata myös liikerajoitteisia tanssijoita. http://www.danceabilityfinland.com/index.php
Olen valmistunut myös Jomon-Shindo -rentoutusohjaajaksi. Ohjaan sekä aikuisryhmiä että lapsi-aikuinen -ryhmiä eli Halipysäkkiä. Jomon ja Shindo ovat lempeitä, hiljentymään ohjaavia kehonhuollon menetelmiä. http://shindo.fi
Vastaan mielelläni tiedusteluihin, jotka voit laittaa sähköpostiosoitteeseeni helena.ratinen (at) gmail.com
Toimin freelancerina TeMe/ STSTn suositusten mukaisesti. Kunkin työtehtävän hinta sovitaan tapauskohtaisesti.
Pop Jazz Konservatorio AnimaatioSesam Production

Hae kulttuurin tekijöitä

Helena Ratinen
helena.ratinen a gmail.com
Helena Ratinen

Sisältöä päivitetty viimeksi 26.07.2018

Verkkovaraani 2010