Helena Ratinen

Olen freelancer tanssitaiteilija, DanceAbility-ohjaaja sekä Jomon-Shindo -rentoutusohjaaja. Minua kiinnostaa tanssi näyttämön ulkopuolella erilaisissa ympäristöissä: puistoissa, näyttelyissä, seminaareissa, vanhainkodeissa.
Esiinnyn, koska uskon kehon viisauteen ja kommunikoin sillä. Ohjaan, koska haluan lasten säilyttävän leikkimielisyytensä ja aikuisten löytävän sen uudestaan. Tanssi-improvisaatio pitää tekemiseni elävänä. Leikki on toiminnassani olennaisena tekijänä. Samoin hiljaisuus. Toisaalta en myöskään kaihda groteskiutta.
Tarjoan koulutusta, ohjausta ja esityksiä, valmiina paketteina tai asiakkaan kanssa yhdessä ideoituna.
Tanssilajini ovat buto ja uusi tanssi. Performanssi, yhteisötanssi, ympäristötanssi, taiteiden väliset projektit ovat lähellä sydäntäni.
Käytän improvisaatiota sekä esityksissä että opetuksessa. Teen myös koreografioita tanssijalähtöisesti.
Kaikki voivat tanssia. Olen käynyt DanceAbility-ohjaajakoulutuksen, minulla on valmiudet ohjata myös liikerajoitteisia tanssijoita. Menetelmästä lisää ks. http://www.danceabilityfinland.com/index.php
Olen valmistunut myös Jomon-Shindo -rentoutusohjaajaksi. Jomon ja Shindo ovat lempeitä kehonhuollon menetelmiä, ks. lisää http://shindo.fi
Vastaan mielelläni tiedusteluihin, jotka voit laittaa sähköpostiosoitteeseeni helena.ratinen (at) gmail.com
Toimin freelancerina TeMe/ STSTn suositusten mukaisesti. Kunkin työtehtävän hinta sovitaan tapauskohtaisesti.
Sesam ProductionMatka-Agentit, logolinkki

Hae kulttuurin tekijöitä

Helena Ratinen
helena.ratinen a gmail.com
Helena Ratinen

Sisältöä päivitetty viimeksi 12.03.2017

Verkkovaraani 2010