Imatra Big Band Festival 28.6.-7.7.2012

30. kertaa järjestettävä Imatra Big Band Festival on kasvanut vuosien saatossa pienen, mutta sitäkin intohimoisemman, musiikinystäväjoukon jammailutuokiosta yli viikon kestäväksi valtakunnalliseksi suurtapahtumaksi. Juhlavuoden myötä festivaali on entistä laajempi ja kattavampi. Poikkeuksellisesti juhlavuonna kuumaa tunnelmaa ja rytmimusiikin riemua on tarjolla peräti 10 päivänä ajalla 28.6.- 7.7.2012. Luvassa on ennätysmäärä, lähes 60 konserttia, joista noin puolet on maksuttomia sekä paljon muita tempauksia juosten ja pyöräillen.

Festivaali aloitetaan jo torstaina Juhlavuosi gaalalla, mikä on varsinainen eteläkarjalainen voimannäytös. Mukana on luonnollisesti Imatra Big Band, ja juhlavuoden kunniaksi samalle lavalle big bandin kanssa nousee myös Lappeenrannan kaupunginorkesteri solisteinaan vanhat konkarit Sami Pitkämö ja Johanna Försti. Menopuolesta vastaa Osmos Cosmoksen vain IBBFn juhlavuotta varten koottu Imatra Super Stars kokoonpano vierailevin esiintyjin ja artistein.

Festivaaliviikko alkaa muuten totuttuun tapaan suomirockilla aloitusperjantaina ja päättyy lauantaina viime vuonna Imatralle rantautuneeseen rautalanka-, surf- ja rock-kitarointiin painottuvaan Twang Festiin.
Aloitusperjantain rockillan kuumasta tunnelmasta vastaavat tänä vuonna huikeaan suosioon noussut laulaja ja lauluntekijä Chisu, kaikkien rakastama, 30 v. kiertueellaan oleva Yö, sekä Zen Cafesta tutun basistin Kari Nylanderin tuore kokoonpano, Bayon Face.
Muita vahvistuneita iltoja ovat maanantaina Big Band Monday, jolloin luvassa on huikea big band kattaus. Lavalle nousevat niin Umo yhdessä Club for Fiven kanssa kuin George Garanian Moscow Big Band New York Voices - kuoron kera. Lämmittelystä vastaa BB Big Band, joka koostuu BB-kurssin huippumuusikoista ja opettajista. Keskiviikkona Show goes on. Uskomattomasta illasta vastaavat saksalainen Brassballet - Musikshow aus Hamburg, kansainvälinen Vocal Theatre Performance by Voca People ja suomalaisten kestosuosikki Semmarit.
Ammattitaito
Tapahtumalla on valtakunnallisesti erittäin positiivinen imago ja artistien/agenttien keskuudessa myös maailmalla. Ei meitä turhaan kehuta yhdeksi Suomen parhaista festivaalijärjestäjistä.

Vastuullisuus
Tapahtuma elävöittää alueen niin matkailullista kuin liiketoiminnallista elämää, kuten myös paikallisten asukkaiden arkea. Tapahtuman tärkeitä osa-alueita ovat BB-Kadun ilmaiskonsertit, ilmainen lastentapahtuma, BB-Jumalanpalvelus ja Picnic-konsertit. Kaikessa ei haluta rahastaa, vaan tärkeää on musiikin tuominen lähelle kuluttajaa.

Yhteisöllisyys
Tapahtuma lisää alueen yhteisöllisyyttä: kaikki ovat innolla mukana tekemässä ja tukemassa Etelä-Karjalan suurinta tapahtumaa – niin media, yritykset kuin suuri joukko talkoolaisiakin. Vain yhdessä voimme voittaa!
Imatra Big Band Festival ry
Lappeentie 12, 55100 Imatra
Puh. 0207 479 400
www.ibbf.fi

Lippujen tilaus: vip@ibbf.fi
Festivaalitoimisto on avoinna arkisin klo 9–16 ja festivaalin aikana klo 9–17
On Line -lipunmyynnistä saat liput kätevästi joko kännykkääsi tai tulostamalla liput itse. Sinulla on mahdollisuus tilata myös perinteiset liput kotiisi toimitettuna. Lippujen hinnat 30€-49€.
MACY GRAY IBBF:N JUHLAFESTIVAALIN PÄÄTÄHDEKSI

Yli 15.000.000 levyä maailmanlaajuisesti myynyt Macy Gray on ensi kesänä kolmattakymmenettä kertaa järjestettävän Imatra Big Band Festivalin pääesiintyjä. Gray esiintyy Imatralla torstaina 5.7. yhdessä legendaarisen David Murray Blues Orchestran kanssa. Tämä kokoonpano esiintyy yhdessä vain muutamia kertoja eri puolilla Eurooppaa ja IBBF:n ”Blues&Honey” –illan konsertti on yksi niistä. Illan muina esiintyjinä ovat 30-vuotisjuhlakiertueellaan oleva Honey B & T-Bones, sekä kymmenenvuotista taivaltaan juhliva SF-Blues.

Grammy-voittaja Gray on käynyt Suomessa edellisen kerran vuonna 2004. Grayn kuuluisimpia hittejä ovat mm. ”I try”, ”Sweet baby” ja ”Sexual revolution”. Imatran konsertti tulee sisältämään Grayn oman tuotannon lisäksi covereita bluesklassikoista, hip-hopista ja rockista.

Muita IBBF:n ensi kesän kansainvälisiä nimiä ovat mm. legendaarinen lauluyhtye New York Voices, joka esiintyy yhdessä Georg Garanian Moscow Big Bandin kanssa, sekä ensimmäistä kertaa Suomessa nähtävät Brassballett ja VocaPeople.

Kotimaisista tähdistä lavalle astuvat mm. Elokuu, Chisu, UMO & Club For Five, The Northern Governors, Antti Sarpila 30th Anniversary Swing Big Band, sekä Semmarit. Juhlakesäänsä viettävän IBBF:n ohjelmisto tarjoaa monipuolista rytmimusiikkia kymmenen päivän aikana eri tilaisuuksissa yli viidenkymmenen artistin voimin.

30. Imatra Big Band Festival järjestetään 28.6. – 7.7.2012, ja liput tulevat myyntiin 19.3.
MACY GRAY IBBF:N JUHLAFESTIVAALIN PÄÄTÄHDEKSI Yli 15.000.000 levyä maailmanlaajuisesti myynyt Macy Gray on ensi kesänä kolmattakymmenettä kertaa järjestettävän Imatra Big Band Festivalin pääesiintyjä. Gray esiintyy Imatralla torstaina 5.7. yhdessä legendaarisen David Murray Blues Orchestran kanssa. Tämä kokoonpano esiintyy yhdessä vain muutamia kertoja eri puolilla Eurooppaa ja IBBF:n ”Blues&Honey” –illan konsertti on yksi niistä. Illan muina esiintyjinä ovat 30-vuotisjuhlakiertueellaan oleva Honey B & T-Bones, sekä kymmenenvuotista taivaltaan juhliva SF-Blues. Grammy-voittaja Gray on käynyt Suomessa edellisen kerran vuonna 2004. Grayn kuuluisimpia hittejä ovat mm. ”I try”, ”Sweet baby” ja ”Sexual revolution”. Imatran konsertti tulee sisältämään Grayn oman tuotannon lisäksi covereita bluesklassikoista, hip-hopista ja rockista. Muita IBBF:n ensi kesän kansainvälisiä nimiä ovat mm. legendaarinen lauluyhtye New York Voices, joka esiintyy yhdessä Georg Garanian Moscow Big Bandin kanssa, sekä ensimmäistä kertaa Suomessa nähtävät Brassballett ja VocaPeople. Kotimaisista tähdistä lavalle astuvat mm. Elokuu, Chisu, UMO & Club For Five, The Northern Governors, Antti Sarpila 30th Anniversary Swing Big Band, sekä Semmarit. Juhlakesäänsä viettävän IBBF:n ohjelmisto tarjoaa monipuolista rytmimusiikkia kymmenen päivän aikana eri tilaisuuksissa yli viidenkymmenen artistin voimin. 30. Imatra Big Band Festival järjestetään 28.6. – 7.7.2012, ja liput tulevat myyntiin 19.3.
MACY GRAY IBBF:N JUHLAFESTIVAALIN PÄÄTÄHDEKSI
Vocapeople Ke 4.7. Imatra Big Band Festivaaleilla
IBBF TARJOAA OHJELMAA KAIKENIKÄISILLE
Vaikka Imatra Big Band Festivaalin pääpaino onkin toki elävässä musiikissa, niin festivaalin kymmenpäiväiseen ohjelmaan mahtuu mukaan myös paljon muuta. Festivaalista ei tule ihan ensimmäisenä mieleen lasten tai nuorten tapahtuma. Vaan kuinkas ollakaan, IBBF 2012 tarjoaa perheen nuorimmaisille ohjelmaa lähes päivittäin! Heti avajaisviikonloppuna koskipuisto muuttuu Imatra Big Chill Park:iksi. Luvassa on katukulttuuritapahtuma Suomen huipulta, jonka sisällöstä vastaa mm. Moon Freeze – katutanssiryhmä, DJ:n hommista vastuun kantava DJ Eaves, sekä vuoden 2007 räpin suomenmestari C-Star, joka liidaa jokaiselle riimittelijälle avoimia Open Mic-sessioita. Luvassa on myös mm. graffiti-maalausta ja sen opettamista, yllättäviä artistivieraita ja chillailua hyvän musiikin parissa. Tätä ei kannata missata! 
Lauantaina 30.6. klo 13 BB-klubilla tärähtää toden teolla, sillä huikean suosion saanut Robin astelee estradille. Lipunmyynti on ollut ennakkoon käsittämättömän vilkasta, joten jos haluat päästä paikalle, niin kannattaa pitää kiirettä. Liput Robinin konserttiin maksavat 10 euroa. Toinen lastenkonsertti sijoittuu keskiviikolle 4.7. Silloin BB-klubilla kuullaan Jazz for Kids – jatsia jammaillen. Kyseessä on jazz-klassikoiden uudelleen sovituksia, osittain lasten itsensä esittäminä. Ja ei kahta ilman kolmatta. Perjantaina 6.7. BB-klubilla vallitsee laki ja järjestys, kun Pikkukakkosesta tutut poliisit Maltti ja Valtti konsertoivat perheen pienimmille Nallekoplan säestämänä. Paikalla on silloin myös oikeita poliiseja ja pelastuslaitoksen henkilökuntaa, jotka esittelevät kalustoaan niistä kiinnostuneille. Jatsia jammaillen, sekä Maltin ja Valtin konsertit ovat täysin maksuttomia. Konserttien lisäksi festivaalikansaa ilahduttaa myös nukketeatteriryhmä Plansjet ”Tanssivat nuket” esityksellään. Kyseessä on viehättävä, elävän musiikin tahtiin etenevä esitys, missä isot marionettinuket ovat pääosassa. Esitys on nähtävissä eri puolilla Imatraa avajaisviikonlopun ajan. Ja mitäpä olisi Imatra Big Band Festivaali ilman perinteistä ” Piraatit paatilla” -merirosvoristeilyä! Merirosvohannut ovat saaneet tänä vuonna mukaansa prinsessan, joten luvassa on varmasti melkoinen seikkailu!
Imatra Big Band Festival viettää kesällä 30-vuotisjuhliaan
 Kansainvälisiä huippukiinnityksiä ovat soul-kuningatar Macy Grayn ja David Murrayn erikoiskokoonpanon, muutaman keikan maailmanlaajuisesti käsittävä, STOMPING & SINGIN' THE BLUES -show, nyky-funkin kuningatar, hollantilainen, Candy Dulfer, israelilais-amerikkalainen musiikkiryhmä Voca People ja G Garanian Moscow Big Band yhdessä vocalese-tyylin tinkimättömän mestariyhtyeen, New York Voices, kanssa.
Kotimaisista artisteista Imatralla esiintyvät muiden muassa Chisu, Yö, Kaija Koo, Arttu Wiskari, Elokuu, Haloo Helsinki, Antti Sarpila, Honey B & T-Bones, SF-Blues, The Northern Governors sekä UMO solistinaan lauluyhtye Club for Five. 
IBBF on ennen kaikkea koko kansan festivaali. Lähes viidestäkymmenestä konsertistaan se tarjoaa reilusti yli puolet ilmaiseksi kaikkien vapaasti kuultavaksi. Koskenpartaan esiintymislava onkin kovassa käytössä aina avajaisista päätöslauantaihin, sillä pelkästään tällä areenalla voi kuulla lähes kahtakymmentä eri orkesteria. Tämän lisäksi tulevat vielä BB-jumalanpalvelus, sunnuntai-iltapäivän piknic-konsertti Imatrankosken kirkkopuistossa, sekä Holiday Club Saimaan kauniissa miljöössä pidettävä ”BB Goes Piazza” – konsertti perjantaina 6.7. Rahasta siis ei ainakaan jää kiinni, jos haluaa kuulla upeaa musiikkia jazzista progeen. 
Lisäksi luvassa on mm. hyvän musiikin, ruuan ja sinisen Saimaan yhdistävät BB-risteilyt,  BB-Run juoksutapahtuma, BB-Fitness zumbailuineen, Big Bandien SM-kilpailut, viralliset O.C. Baarin jatkot joka ikisenä festivaaliyönä, sekä aivan valloittava Fillaripianisti, joka sukkuloi ympäri Imatraa ilahduttamassa festivaaliyleisöä. Kaikki mahdollinen tieto festivaaliin liittyen löytyy helpoiten netistä www.ibbf.fi 
Imatra Big Band Festival soi rajan pinnassa ajalla 28.6.–7.7. Siis tervetuloa kokemaan se ”famous Imatra spirit”. Koska Bigger IS better..    
IBBF TARJOAA OHJELMAA KAIKENIKÄISILLE Vaikka Imatra Big Band Festivaalin pääpaino onkin toki elävässä musiikissa, niin festivaalin kymmenpäiväiseen ohjelmaan mahtuu mukaan myös paljon muuta. Festivaalista ei tule ihan ensimmäisenä mieleen lasten tai nuorten tapahtuma. Vaan kuinkas ollakaan, IBBF 2012 tarjoaa perheen nuorimmaisille ohjelmaa lähes päivittäin! Heti avajaisviikonloppuna koskipuisto muuttuu Imatra Big Chill Park:iksi. Luvassa on katukulttuuritapahtuma Suomen huipulta, jonka sisällöstä vastaa mm. Moon Freeze – katutanssiryhmä, DJ:n hommista vastuun kantava DJ Eaves, sekä vuoden 2007 räpin suomenmestari C-Star, joka liidaa jokaiselle riimittelijälle avoimia Open Mic-sessioita. Luvassa on myös mm. graffiti-maalausta ja sen opettamista, yllättäviä artistivieraita ja chillailua hyvän musiikin parissa. Tätä ei kannata missata! Lauantaina 30.6. klo 13 BB-klubilla tärähtää toden teolla, sillä huikean suosion saanut Robin astelee estradille. Lipunmyynti on ollut ennakkoon käsittämättömän vilkasta, joten jos haluat päästä paikalle, niin kannattaa pitää kiirettä. Liput Robinin konserttiin maksavat 10 euroa. Toinen lastenkonsertti sijoittuu keskiviikolle 4.7. Silloin BB-klubilla kuullaan Jazz for Kids – jatsia jammaillen. Kyseessä on jazz-klassikoiden uudelleen sovituksia, osittain lasten itsensä esittäminä. Ja ei kahta ilman kolmatta. Perjantaina 6.7. BB-klubilla vallitsee laki ja järjestys, kun Pikkukakkosesta tutut poliisit Maltti ja Valtti konsertoivat perheen pienimmille Nallekoplan säestämänä. Paikalla on silloin myös oikeita poliiseja ja pelastuslaitoksen henkilökuntaa, jotka esittelevät kalustoaan niistä kiinnostuneille. Jatsia jammaillen, sekä Maltin ja Valtin konsertit ovat täysin maksuttomia. Konserttien lisäksi festivaalikansaa ilahduttaa myös nukketeatteriryhmä Plansjet ”Tanssivat nuket” esityksellään. Kyseessä on viehättävä, elävän musiikin tahtiin etenevä esitys, missä isot marionettinuket ovat pääosassa. Esitys on nähtävissä eri puolilla Imatraa avajaisviikonlopun ajan. Ja mitäpä olisi Imatra Big Band Festivaali ilman perinteistä ” Piraatit paatilla” -merirosvoristeilyä! Merirosvohannut ovat saaneet tänä vuonna mukaansa prinsessan, joten luvassa on varmasti melkoinen seikkailu! Imatra Big Band Festival viettää kesällä 30-vuotisjuhliaan Kansainvälisiä huippukiinnityksiä ovat soul-kuningatar Macy Grayn ja David Murrayn erikoiskokoonpanon, muutaman keikan maailmanlaajuisesti käsittävä, STOMPING & SINGIN' THE BLUES -show, nyky-funkin kuningatar, hollantilainen, Candy Dulfer, israelilais-amerikkalainen musiikkiryhmä Voca People ja G Garanian Moscow Big Band yhdessä vocalese-tyylin tinkimättömän mestariyhtyeen, New York Voices, kanssa. Kotimaisista artisteista Imatralla esiintyvät muiden muassa Chisu, Yö, Kaija Koo, Arttu Wiskari, Elokuu, Haloo Helsinki, Antti Sarpila, Honey B & T-Bones, SF-Blues, The Northern Governors sekä UMO solistinaan lauluyhtye Club for Five. IBBF on ennen kaikkea koko kansan festivaali. Lähes viidestäkymmenestä konsertistaan se tarjoaa reilusti yli puolet ilmaiseksi kaikkien vapaasti kuultavaksi. Koskenpartaan esiintymislava onkin kovassa käytössä aina avajaisista päätöslauantaihin, sillä pelkästään tällä areenalla voi kuulla lähes kahtakymmentä eri orkesteria. Tämän lisäksi tulevat vielä BB-jumalanpalvelus, sunnuntai-iltapäivän piknic-konsertti Imatrankosken kirkkopuistossa, sekä Holiday Club Saimaan kauniissa miljöössä pidettävä ”BB Goes Piazza” – konsertti perjantaina 6.7. Rahasta siis ei ainakaan jää kiinni, jos haluaa kuulla upeaa musiikkia jazzista progeen. Lisäksi luvassa on mm. hyvän musiikin, ruuan ja sinisen Saimaan yhdistävät BB-risteilyt, BB-Run juoksutapahtuma, BB-Fitness zumbailuineen, Big Bandien SM-kilpailut, viralliset O.C. Baarin jatkot joka ikisenä festivaaliyönä, sekä aivan valloittava Fillaripianisti, joka sukkuloi ympäri Imatraa ilahduttamassa festivaaliyleisöä. Kaikki mahdollinen tieto festivaaliin liittyen löytyy helpoiten netistä www.ibbf.fi Imatra Big Band Festival soi rajan pinnassa ajalla 28.6.–7.7. Siis tervetuloa kokemaan se ”famous Imatra spirit”. Koska Bigger IS better..
Matka-Agentit, logolinkkiPop Jazz Konservatorio Animaatio

Hae kulttuurin tekijöitä

Imatra Big Band Festival 28.6.-7.7.2012
http://www.ibbf.fi
vip a ibbf.fi
Puhelin: 020 747 9400
Imatra Big Band Festival 28.6.-7.7.2012
Imatra Big Band Festival ry
Lappeentie 12, 55100 Imatra
Puh. 0207 479 400
http://www.ibbf.fi

Toiminnanjohtaja
Pekka Laasonen
GSM +358 (0)40 847 9599
etunimi.sukunimi a ibbf.fi

Markkinointipäällikkö
Jaana Komi
GSM +358 (0)40 730 9765
etunimi.sukunimi a ibbf.fi

Sisältöä päivitetty viimeksi 13.06.2012

Verkkovaraani 2010