Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 09.09.2019

Amos Rexin ensimmäinen vuosi veti yli puoli miljoonaa kävijää - Petri Ala-Maunus Ars Fennica -näyttelyn suosikiksi

“Onkohan missään suomalaisessa taidemuseossa käynyt ensimmäisen vuoden aikana puolta miljoonaa vierasta? Tämä kertoo paljon taiteen ja museoiden merkityksestä ihmisille” museonjohtaja Kai Kartio toteaa.

 

Kuva on Amos Rexistä ja siinä näkyy kaarevaa musta-harmaata kattoa ja lattia on musta. Molemmilla seinillä on kuva metsiköstä, jonka takaa näkyy meri.  Seinät ovat valkoiset.

Kuva: Titus Verhe / Amos Rex

 

Yleisö äänesti Petri Ala-Maunuksen Ars Fennica -näyttelyn suosikiksi

Amos Rexin ensimmäinen vuosi päättyy Ars Fennica -näyttelyn yleisön suosikin julkistukseen. Yhteensä 77 300 kävijää vieraili Amos Rexin ensimmäisessä kesänäyttelyssä. Näyttelyn kävijät ovat saaneet äänestää suosikkiteostaan lasikuulilla humoristista kuularataa pitkin.

Ars Fennica 2019 -näyttelyn yleisön suosikki on Petri Ala-Maunus. Amos Rex palkitsee suosikin ostamalla taiteilijalta teoksen oman kokoelmaansa.

“Olen todella iloinen, että yleisö on pitänyt töistäni. Tuntuu isolta tunnustukselta, että tällaisten supertaiteilijoiden joukossa tulee valituksi yleisön suosikiksi. Minua ilahduttaa myös, että näin kävi nimenomaan maalauksilla, kun niin pitkään on nykytaiteen yhteydessä puhuttu maalauksen kuolemasta,” kommentoi Ala-Maunus.

Ars Fennica 2019 ehdokkaat olivat Petri Ala-Maunus (FI), Miriam Bäckström (SE), Ragnar Kjartansson (IS), Aurora Reinhard (FI) ja Egill Sæbjörnsson (IS).

Baselin Tinguely-museon johtaja Roland Wetzelin päätöksellä varsinainen Ars Fennica -palkinto myönnettiin elokuussa kuvataiteilija Ragnar Kjartanssonille.

Ars Fennica -näyttelyn kuularadan suunnitteli rekvisiittataiteilija Maikki Pekkala.

Amos Rex sulkeutuu 8.9. näyttelyvaihdon ajaksi ja avautuu jälleen 11.10. näyttelyllä ”Birger Carlstedt: Kultainen kissa”. Suuressa retrospektiivisessä näyttelyssä pääsee levähtämään Birger Carlstedtin suunnittelemassa kieltolain aikaisessa kahvilassa. Helsingin Unioninkadulla toiminut Le Chat Doré -kahvila on rekonstruoitu näyttelyyn.