Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 04.09.2016

Romantiikan hehkua Mikkelin kaupunginorkesterin syyskauden avajaiskonsertissa 7.9.2016

Mikkelin kaupunginorkesteri aloittaa syyskautensa konserttitalo Mikaelissa keskiviikkona 7.9.2016. Romantiikan hehkua -konsertissa kuullaan 1900-luvun merkittävimpien oopperasäveltäjien - Richard Wagnerin, Richard Straussin ja Leoš Janáčekin - musiikkia.

Kapellimestarina toimii ensimmäistä kertaa Mikkelin kaupunginorkesterin johtajana vieraileva Petri Sakari, ja solistina laulaa Wagnerin koottujen yksinlaulujen levytyksen vastikään julkaissut upeaääninen Wagner-sopraano Jenni Lättilä. Ennen konserttia taiteilijavartissa intendentti Nikke Isomöttönen haastattelee vierailevia taiteilijoita illan ohjelmasta.

Petri Sakari
Petri Sakari. Kuva: Mikkelin kaupunginorkesteri

Richard Wagnerin tuotannosta konsertissa kuullaan Siegfried-idylli sekä Mathilde Wesendonckin runoihin pohjautuva laulusarja Wesendonck Lieder, jotka ovat oopperoiden ohella säveltäjän tunnetuinta tuotantoa. Richard Straussin Capriccio on säveltäjänsä viimeiseksi jääneen oopperan alkusoitto. Leoš Janácekin Sarja jousiorkesterille puolestaan on myöhemmin omaleimaisen sävelkielen kehittäneen säveltäjän myöhäisromanttinen nuoruudenteos, joka jatkaa suurten jousiserenadien hienoa perinnettä.

Kapellimestari Petri Sakari on pitkän uransa aikana johtanut maamme eturivin orkestereita, ja hänen tärkeimpiin kiinnityksiinsä kuuluvat kaksi jaksoa Islannin Sinfoniaorkesterin pääkapellimestarina ja taiteellisena johtajana 1988-1993 ja 1996-1998 sekä Turun filharmonisen orkesterin ylikapellimestarina ja taiteellisena johtajana 2007-2011. Sakari on myös levyttänyt Islannin Sinfoniaorkesterin kanssa kaikki Jean Sibeliuksen ja Leevi Madetojan sinfoniat.

Jenni Lättilä
Jenni Lättilä. Kuva: Mikkeliln kaupunginorkesteri

Sopraano Jenni Lättilä on palkittu useissa kotimaisissa ja kansainvälisissä laulukilpailuissa. Kansallisoopperassa hän debytoi 2011 Wagnerin Ring-tetralogiassa, ja parhaillaan hän esiintyy Esa-Pekka Salosen johtamassa Elektra-tuotannossa. Lättilä julkaisi vastikään Wagnerin laulujen kokonaislevytyksen, ja hän viimeistelee tohtorintutkintoa Sibelius-Akatemiassa.