Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 11.09.2024

Kirsi Kunnaksen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Tiitiäisen satupuu Lauri Maijalan ohjaamana avaa Lahden kaupunginteatterin uuden lämpiönäyttämön

Tiitiäisen satupuussa kuullaan rakastetun runokirjan kaikki tunnetuimmat lorut ja runot, jotka ovat muodostuneet osaksi suomalaista kulttuuriperintöä ja kansallista tunnehistoriaa.  

 

Kuvassa on piirrokuva oikealla istumassa maassa Tiitiäinen keltaisessa tukassa ja ruskeassa vaatteessa ja soittamassa luuttua. vieressä on valkoisia kukkia. Oikealla on siili. Kuvan tausta on taivaan sininen.

Kuva: Maija Karma/WSOY

 

Kaikenikäisille soveltuva Tiitäisen satupuu on ensimmäinen esitys Lahden kaupunginteatterin uudistuneella Lämpiönäyttämöllä, ja sen on ohjannut ja sovittanut Lahden kaupunginteatterin johtaja Lauri Maijala. Rooleissa Saana Hyvärinen ja Aki Raiskio. Lavastus- ja pukusuunnittelu on Tiina Hauta-ahon.

Kutsuvieraina Tiitiäisen satupuun ensiaamussa 25.9. ovat Jalkarannan koulun ekaluokkalaiset, n. 40 hlöä.

Runo-olohuone koululaisille

Teatterin alalämpiössä aukeaa samana päivänä, 25.9., Runo-olohuone -näyttely. Se pohjautuu Kirsi Kunnaksen lastenrunoihin ja Jani Ikosen kuvituksiin lastenrunoantologian, Haitulan taikahattu, jonka WSOY on julkaissut. Sen saa jokainen Suomen 1.-luokkalainen koulureppuunsa tänä syksynä.

Runo-olohuone on toiminnallinen näyttely, jossa lapset perheineen leikkivät runoudella monitaiteisesti. Runoja luetaan yhdessä, sylikkäin, lähekkäin. Runoille omistettu tila innostaa lapsia kuuntelemaan ja tekemään itse runoja sekä esittämään niitä toisille. Runo-olohuone on osa Kulttuurikeskus PiiPoon koordinoimaa ja tuottamaa näyttelymateriaalia.

Lahden perusopetuksen tämän lukuvuoden yhteisen monialaisen oppimiskokonaisuuden aikana innostutaan lukemaan monipuolisesti ja kehitetään lukutaitoa erilaisin tavoin. Kouluja varten on kerätty monipuolisia, moniin oppiaineisiin sopivia, lukutaitoa vahvistavia ja lukuintoa sytyttäviä haasteita ja tehtäviä.

https://lahdenkaupunginteatteri.fi/