Syyskuun myydyin teos oli Kale Puontin Kokaiinikeilapallo ja muita huumekytän tapauksia (Bazar, 2023). Toiseksi myydyimmäksi nousi elokuun sijalta 5. Carl-Johan Forssén Ehrlinin Kani joka tahtoi nukahtaa (Otava, 2015) ja kolmanneksi Hannele Lampelan ja Ninka Reitun Prinsessa Pikkiriikki ja hurmaava huvipuisto (Otava, 2023).
Kale Puonti. Kuva: MagnumLive
Painetuissa kirjoissa myydyin kotimaisen kaunokirjallisuuden teos oli syyskuussa postuumisti julkaistu Miki Liukkosen Vierastila (WSOY, 2023). Käännetyn kaunokirjallisuuden ensimmäiselle sijalle nousi J.R.R. Tolkienin niin ikään syyskuussa ilmestynyt tarkistettu suomennos klassikkoteos Taru sormusten herrasta (WSOY, 2023). Tietokirjojen ykkössijalla pysytteli Jenni Haukion Vuodet presidentin puolisona (WSOY, 2023). Lasten- ja nuortenkirjoissa kärkipaikalle nousi elokuun sijalta 3. Julia Pöyhösen ja Heidi Livingstonin Miu ja tunteikas päivä (Kumma-kustannus, 2023).
Äänikirjoissa kotimaisen kaunokirjallisuuden ensimmäiselle sijalle nousi Helena Immosen trillerisarjan kolmas, itsenäinen osa Operaatio Napakettu (CrimeTime, 2023). Sarjan ensimmäinen osa Punainen kettu (2022) ylsi samaisen listan sijalle 9 ja toinen osa Aavikkokettu (2022) sijalle 16. Käännetyn kaunokirjallisuuden kuunnelluin teos oli Joël Dickerin Alaska Sandersin tapaus (Tammi, 2023). Tietokirjoissa Kale Puontin Kokaiinikeilapallo ja muita huumekytän tapauksia ponnahti uutuutena äänikirjalistan kärkeen yltäen samalla myös syyskuun myydyimmäksi teokseksi. Lasten- ja nuortenkirjoissa kuunneltiin syyskuussa eniten Carl-Johan Forssén Ehrlinin kestosuosikkia Kani joka tahtoi nukahtaa.
Mitä Suomi lukee -tilastot perustuvat kirjakauppojen myyntilukuihin kivijalka- ja verkkokaupoissa, lukuaikapalveluiden kuunnelluimpiin ja luetuimpiin kirjoihin sekä Lehtipisteen ja markettien myyntiin.
Tilastot kokoaa Kirjakauppaliitto ja ja kaikkiin tilastoihin pääsee tutustumaan osoitteessa www.mitasuomilukee.fi