Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 17.02.2021

Sinebrychoffin museon erikoisnäyttely Aarteet maailmalta – Mesenaattien matkassa juhlistaa 100 vuoden takaista lahjoitusta

Taidekokoelmat kertovat taiteesta, aikakauden ihanteista ja kiinnostavista taidekeräilijöistä. Keitä he oikeasti olivat? Mitä he tekivät? Vuonna 2021 tulee kuluneeksi 100 vuotta Fanny ja Paul Sinebrychoffin huomattavasta taidelahjoituksesta Suomen valtiolle.

Kuvassa on kolmiosainen portti ja vasemmalla vieressä on pylväikkö sekä palmuja. Taustalla on poutapilviä ja kauempana kaupunkia.

Nicola Viso (1724−1742), Rauniofantasia. Kuva: Kansallisgalleria, Hannu Pakarinen

 

Sinebrychoffin taidemuseo kunnioittaa merkkivuotta näyttelyllä Aarteet maailmalta – Mesenaattien matkassa. Näyttelyssä on esillä taideaarteita muun muassa Otto Wilhelm Klinckowströmin, Hjalmar Linderin, Herman Antellin sekä Ester ja Jalo Sihtolan kokoelmista.

Näyttelyn teokset ajoittuvat 1400-luvulta 1800-luvulle. Näyttelyn tähtiä ovat muun muassa Jacopo Bassano, Rembrandt sekä Gerard ter Borch. Syyskuussa, näyttelyn vaihtuvassa osuudessa, tutustutaan kuvanveistäjä Harry Kivijärven (1931–2010) taidekeräilijänä hankkimiin muiden taiteilijoiden teoksiin.

Näyttely aukeaa koronarajoitusten sallimassa aikataulussa ja on esillä 9.1.2022.