Kolme menestynyttä valokuvaajaa, Jere Hietala, Sami Perttilä ja Tapio Haaja kertovat taiteilijan silmin, miltä heidän kotikaupunkinsa Kotka näyttää. Onko Kotka todella niin ankea teollisuuskaupunki kuin luullaan? Oheiselta videolta näet Kotkan kolmen valokuvaajan linssin kautta suodatettuna; karun kauniit ja katoavat joutomaat, kaupunginpuistot ja teollisuusalueet, skeittipuistot ja kävelykadut.
Valokuvaaja Jere Hietala kertoo kotikaupungistaan seuraavaa: “Mielestäni on hienoa, kuinka Kotkan kaupunki on tehnyt Katariinan ja Sapokan kaupunginosista äärimmäisen kutsuvan ja visuaalisen paikan ja onnistunut muuttamaan niiden ilmeen täysin epäesteettisistä alueista todella esteettiseksi ja kutsuvaksi. Alueen puutarhat kestävät kansainvälistä vertailua erinomaisesti.”
Tarua vai Totta
Myös merellisyys on oleellinen osa Kotkaa. Hietala ottaakin siihen kantaa:
TVT, Jere Hietala
“Lapsena olimme paljon isän veneellä merellä muun muassa Kukourissa, Varissaaressa ja Lehmäsaaressa. ItämerVTen hyvinvointi on nykyään itselleni tärkeää. Kotka voisikin merikaupunkina toimia esimerkkinä erilaisille aloitteille, jotka edistävät Itämeren hyvinvointia, ja näin varmasti tehdäänkin. Mainosalalla kauan toimineena olen sitä mieltä, että Kotka on tehnyt hyvän työn brändätessään itsensä merikaupungiksi. Kaupunki voisikin toimia esimerkiksi isäntänä erilaisille innovaatiofoorumeille, jotka liittyvät vesistöjen suojelutyöhön.”
Mitä vastaamme siis videon väittämiin? Eihän Kotka ole ankea. Kaupungissa on kauniin luonnon lisäksi aktiivinen kulttuuriscene: Kotkan Meripäivät, Kymi Sinfonietta sekä eri genrejen musiikki- ja teatterielämä, johon tuo uudenlaista vauhtia pian valmistuva tapahtumakeskus Satama Areena.
Uutuusvideo on osa sarjaa, jossa kumotaan tai todennetaan netistä löytyviä Etelä-Kymenlaaksoon liittyviä väitteitä. Katso edellinen jakso täältä, jossa Ina Mikkola etsii totuutta siihen, onko Kotka hyvä paikka asua nuorelle metallimuusikolle.